16 Ιουν 2011

Το παπανδρεοπρωθυπουργικό φαινόμενο...


Μάτια διάπλατα ανοιχτά

thumb
Από το Μαρικάκι
Πολυπληθής ομάδα ειδικών επιστημόνων από τα καλύτερα labs του USA, οδεύει στο Μαξίμου προκειμένου να ερευνήσει το παπανδρεοπρωθυπουργικό φαινόμενο, και να διαπιστώσει αν η χτεσινή παλινωδία οφείλεται...

 α) σε εξωγήινους που κατέλαβαν το σώμα του πρωθυπουργού, 
Β) στην έκλειψη που τον αποσυντόνισε πλήρως, 


γ) στο συναισθηματικό δέσιμο που ανέπτυξε με την καρέκλα στο Μαξίμου, ώστε να μην μπορεί να την αποχωριστεί, 
δ) σε άλλες αιτίες.
Και μέχρι η επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά- διότι είναι βέβαιο ότι το μυστήριο δεν έχει λύση – η χώρα θα εξακολουθήσει να πορεύεται χαοτική και ημιπαράλυτη,...
έχοντας στο τιμόνι την πιο απαξιωμένη ηθικά και πολιτικά φυσιογνωμία των τελευταίων δεκαετίων, που συναγωνίζεται επάξια τον Μητσοτάκη, αν δεν τον έχει ξεπεράσει κιόλας.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στις πλατείες και πάνω απ’ όλα στο Σύνταγμα προσπαθούν να διορθώσουν την ψήφο τους ζητώντας από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του να φύγουν και φαίνεται πλέον να είναι αποφασισμένοι, ο Παπανδρέου πασχίζει  άτσαλα να ισορροπήσει ανάμεσα στη λαϊκή οργή  (με απίστευτους επικοινωνιακούς χειρισμούς) και το διατεταγμένο «έργο» του το οποίο φτάνει εμφανώς πια το πολύ μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την εκταμίευση της πέμπτης δόσης.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι πολιτικά έχει τελειώσει και θα αγοράσει λίγο χρόνο ακόμα με ό,τι τρόπο βρει.
 Όμως ο ίδιος έδειξε τι ακολουθεί μετά, μια λύση που δεν περιλαμβάνει το λαό , δηλαδή εκλογές, αλλά κατασκευή κυβέρνησης αχυρανθρώπων, χωρίς τη λαϊκή εντολή.
 Η σχεδόν ενθουσιώδης υποδοχή από το σύστημα της πιθανολογούμενης έως κάποια ώρα χτες λύσης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης ήταν τρομακτική.
 Όπως είπε τολμηρός παρουσιαστής μεγάλου καναλιού, χτες, η δημοκρατία αυτή τη στιγμή δεν είναι ζητούμενο αλλά η «σωτηρία» της χώρας.
 Την ώρα που επί μήνες συζητάμε για το αν θα γίνουν πρόωρες ή όχι, ο ίδιος, στην προοπτική της πολυπόθητης «οικουμενικής» μας πληροφόρησε ότι μια εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να κάνει με την εντολή που πήρε ό,τι  της κατέβει ακόμη και να πάει να φτιάξει μια άλλη κυβέρνηση που δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του λαού.
 Ο «κοσμάκης» μπορεί να την καταψηφίσει στη λήξη της τετραετίας!
Αν λοιπόν το να φύγει αυτή η κυβέρνηση συνεπάγεται την επιβολή μιας αγριότερης λύσης, ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους όλο και πιο οργισμένος χρειάζεται να έχει τις κεραίες του τεντωμένες σε ό,τι από τα πάνω του «προτείνεται» για «το καλό του» και μάτια διάπλατα ανοιχτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.