# #

18 Ιουν 2011

Θρησκευτική παράκρουση...



Η Μισέλ Μπάκμαν στο πρώτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών 
για τις προεδρικές εκλογές του 2012
Η Μισέλ Μπάκμαν στο πρώτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Νέα Υόρκη
Την υποψηφιότητά της για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε το «αντίπαλο δέος» της Σάρα Πέιλιν, η 53χρονη βουλευτής της Μινεσότα Μισέλ Μπάκμαν.

Θετή μητέρα 23 εφήβων, η Μπάκμαν δηλώνει «τρελή με τον Χριστό». Οι απόψεις της για τον Μπαράκ Ομπάμα είναι ακραίες και ιδιαίτερα επικριτικές. Τον αποκαλεί ...«σοσιαλιστή» και «επικεφαλής μιας γκανγκστερικής κυβέρνησης», ενώ έχει μιλήσει ακόμα και για την πιθανότητα συγκρότησης από τον Λευκό Οίκο «στρατοπέδων κατήχησης» της αμερικανικής νεολαίας.

Οι απόψεις της για τα κοινωνικά θέματα είναι επίσης ακραίες, καθώς έχει ταχθεί ανοιχτά κατά των αμβλώσεων και κατά των γάμων ομοφυλοφίλων.
Η Μπάκμαν τονίζει το γεγονός ότι η καριέρα της ξεκίνησε τυχαία. Λέγεται ότι σηκώθηκε να μιλήσει σε μια τοπική συγκέντρωση του κόμματός της όταν ο υποψήφιος της περιοχής «αλλαξοπίστησε» προς μια πιο προοδευτική κατεύθυνση και φέρεται να έπεισε με τον θερμό λόγο της τους παριστάμενους να την προτείνουν για τη Γερουσία, όπου και βρέθηκε, κερδίζοντας την αναμέτρηση.

Στις αρχές του μήνα η 53χρονη βουλευτίνα διοργάνωσε διαδήλωση στην Ουάσινγκτον κατά της μεταρρύθμισης του συστήματος περίθαλψης, του οικονομικού πακέτου κινήτρων και της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος στην οποία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες κόσμου. Οι οπαδοί της συμμετείχαν σε μεγάλες και σε μικρότερες συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που την κατέστησε μία από τις πλέον προβεβλημένες πολιτικούς των ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή και η απήχηση που είχε στον κόσμο, τράβηξε την προσοχή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί στην «πρώτη γραμμή της μάχης». Η 53χρονη κινείται ακριβώς στα ίδια χνάρια με την, ουσιαστικά, προκάτοχό της Σάρα Πέιλιν, η οποία ταύτισε τον συντηρητισμό με τη μέση αμερικανική οικογένεια.
«Οι Ρεπουμπλικανοί έχασαν την εξουσία στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο. Το κόμμα γίνεται «πιο λευκό και νότιο» την ίδια ώρα που οι εθνικές δημογραφικές αλλαγές δίνουν εξουσία σε άλλες περιοχές και μειονότητες. Πολλοί Αμερικανοί, επίσης, υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για μια ζοφερή εικόνα, που κάνει πολλούς ψηφοφόρους τρωτούς μπροστά σ' έναν ταλαντούχο δημαγωγό. Επικροτούν μια θεμελιώδη πλάνη. Πυροδοτούν την οργή μιας ήδη οργισμένης ομάδας ατόμων», λέει ο πολιτικός αναλυτής Σον Μπόουλερ.

Με τις απόψεις της η Μπάκμαν προκαλεί τη χλεύη, αλλά και τον φόβο πολλών πιο προοδευτικών Αμερικανών: «Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο κόσμος την παίρνει στα σοβαρά. Αλλά σε εθνικό επίπεδο συμβαίνει. Με τρομάζει», δήλωσε ο Ααρόν Λάντρι, επιφανής ανταποκριτής ενός πολιτικού μπλογκ της Μινεσότα. Ο ίδιος προσθέτει ότι η εν λόγω κυρία στα πλαίσια των «καταπληκτικών» απόψεών της, απορρίπτει τις προσπάθειες καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου, δηλώνοντας ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αποτελούν φυσικό μέρος της ατμόσφαιρας. «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ένα βλαβερό αέριο, είναι ακίνδυνο», έχει πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.