# #

17 Ιουν 2011

"Τώρα πρέπει να δοθεί η 5η δόση όχι τον Σεπτέμβριο" !!!


Διαφωνία Ζ.Κ.Γιουνκέρ με Α.Μέρκελ ???






ImageΟ πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν συμφωνεί με την ιδέα να καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο η λήψη της απόφασης για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωσή του στην εφημερίδα Tagespiegel.

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να δεχθούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο», τόνισε, σχολιάζοντας τη φημολογία ότι η απόφαση ενδέχεται να αναβληθεί.

Σύμφωνα με... την Tagespiegel, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να καθυστερήσει μέχρι το Σεπτέμβριο την απόφαση, εξαιτίας των ερωτηματικών που παραμένουν ως προς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Το Βερολίνο προωθεί τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όμως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διχασμένες ως προς το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η συμμετοχή.

«Θα υπάρξει συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών», διαβεβαίωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέμεινε στον εθελοντικό χαρακτήρα αυτής της συμμετοχής.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πηγές της γερμανικής καγκελαρίας δήλωσαν στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ότι η απόφαση για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα ληφθεί «το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο», χωρίς πάντως να κινδυνεύει η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το σημερινό πακέτο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ύψους 12 δισ. ευρώ, εντός του Ιουλίου.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βερολίνο.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.