# #

12 Ιουν 2011

Εχθροί του έθνους, όσοι δεν πίνουν, δεν καπνίζουν, δεν έχουν σπίτι κι αυτοκίνητο!



Αλλά δεν μπορεί, κάτι θα σκαρφιστεί ο τεράστιος υπουργός των οικονομικών, για να τους φορολογήσει και αυτούς!

Μπορεί για παράδειγμα, να "χώσει" κεφαλικό φόρο στους μη καπνίζοντες, επειδή δεν συνεισφέρουν στον κοινό αγώνα όλων των ελλήνων για τη σωτηρία του τόπου. Και μπορεί να τον ονομάσει φόρο σωτηρίας.
Μην του δίνουμε και ιδέες όμως, γιατί όπως έχει αποδειχθεί, δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Τώρα στα σοβαρά.

Πάλευε ο άλλος μια ζωή και με τις αιματηρές οικονομίες που έκανε πήρε ένα σπιτάκι. Άλλος, πήρε ...
δάνειο γι αυτό το σπιτάκι. Άσε το αυτοκίνητο.

Γιατί ρε μάστορα, ναι μου έδωσε τη δυνατότητα η ΕΕ να μου φέρει καλά αυτοκίνητα απ έξω, γιατί εδώ εσύ τις βαράς τις τιμές και το αγόρασα το jeep, επειδή θέλω να πηγαίνω την οικογένειά μου με ασφάλεια στο χωριό μου.

Και το jeep το πήρα σε ξεφτιλισμένη τιμή. Γιατί εσύ πρέπει να μου βάλεις έκτακτη εισφορά στο αυτοκίνητο αφού το πήρα στο 1/8 της τιμής που το παίρνεις καινούργιο;

Κι έπειτα δεν καταλαβαίνεις ότι δεν γουστάρω να σκοτωθώ στους δρόμους που μου προσφέρεις και που πληρώνω χρόνια τώρα στα διόδιά σου;

Και ναι, έχω αυτοκίνητο γιατί δεν μου προσφέρουν τίποτα οι συγκοινωνίες που μου έχεις. Και γιατί πρέπει να πάω στην δουλειά μου κι εδώ κάθε μέρα γίνονται απεργίες και στάσεις στα ΜΜΜ.

Αυτή η μικρή-εξοργισμένη-παρένθεση για τους έχοντες αυτοκίνητο και το διπλό χαράτσι που θα φάνε!

Πάμε πάλι στα ακίνητα.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, φαντάζομαι θα το γνωρίζεις κύριε υπουργέ, δεν έχει βίλες με πισίνες. Έχει ένα φυσιολογικό σπίτι, τριάρι στην πλειοψηφία του, που πολλές φορές το...επιπλέον παιδί κοιμάται μαζί με το άλλο στο ίδιο δωμάτιο.

Κι έρχεσαι εσύ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που δεν γνωρίζεις αν έχουν άνεργους στην οικογένεια, που ισχύει πια, που δεν γνωρίζεις αν βγαίνουν μέχρι το τέλος του μήνα με τις περικοπές σου και τους ζητάς δώστε κι άλλα.

Και ρωτάω κάτι πολύ απλό. Όλοι αυτοί που διοικούν την χώρα, καταλαβαίνουν τι συμβαίνει;
Από που θα βρουν τα λεφτά τα νοικοκυριά για να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές;

Αυτό εννοούσαι ο πρωθυπουργός ότι λεφτά υπάρχουν; Στις τσέπες των απλών ανθρώπων, που πρέπει να...κόψουν τον λαιμό τους για να τα βρουν;

Ή τι επιθυμούν; Να πουλήσει ο κόσμος τα σπίτια τους για να μπορέσουν να ζήσουν;
Αυτός είναι ο σκοπός τους;

Και άντε λοιπόν και ο σκοπός είναι αυτός. Να πουληθούν περιουσίες. Ποιος θα τα αγοράσει; Οι τράπεζες; Κι αυτές θα τα κάνουν τι; Σε ποιον θα τα πουλήσουν; Υπάρχουν λεφτά στην αγορά που κινούνται και δεν το χουμε καταλάβει;

Εδώ θέλω απαντήσεις. Τι σχέδιο είναι αυτό που συντελείται και δεν το γνωρίζουμε; Γιατί φαντάζομαι ότι κανείς έλληνας δεν πιστεύει ότι και μ αυτά τα μέτρα αλλά και με ακόμη πιο σκληρά, θα έρθει η ...σωτηρία της χώρας!

Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσουμε ποτέ να χρωστάμε; Γιατί ο αγώνας που γίνεται είναι να μας εμπιστευτούν ξανά οι αγορές. Να βγούμε δηλαδή πάλι έξω να μας δανείσουν!

Άρα, γιατί τόσες θυσίες; Μάλλον για το τίποτα!

Αλλά είπαμε.Ο λαός έχει υπομονή. Κι απ΄ότι αποδεικνύεται με τις καθημερινές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και αλλού, έχει και επιμονή.

Να δούμε τελικά ποιος από τους δύο θα επιμείνει πιο πολύ.

Αρκεί να παραμείνει ο αγώνας των αγανακτισμένων, ως έχει.

Ακομμάτιστος!

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη από newstoday, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.