# #

4 Μαρ 2011

Ενιαίο μισθολόγιο και άλλα παραμύθια.



ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ



Τόσα χρόνια που η ΑΔΕΔΥ μίλαγε για ενιαίο μισθολόγιο σίγουρα δεν εννοούσε μείωση αποδοχών!
Ο Ραγκούσης όμως έτσι το εξέλαβε.
Έτσι στην χθεσινή του συνέντευξη είπε τα πολύ ωραία για «ένα νέο, δίκαιο, σύγχρονο μισθολόγιο στην δημόσια διοίκηση» όπως το χαρακτήρισε.
Και επιχειρηματολόγησε με τα εξής:

« Για να επιτευχθεί αυτό, ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των διαφόρων αμοιβών και των 15 διαφορετικών μισθολογίων που υπάρχουν σήμερα στο Δημόσιο. "Αν δεν υπάρξει σύγκλιση... δεν υπάρχει νέο μισθολόγιο", υπογράμμισε προσθέτοντας πως "αν αφήσουμε τις ανισότητες, ο ίδιος οικονομολόγος, ο ίδιος δικηγόρος επειδή είναι στο ένα υπουργείο να παίρνει 30% παραπάνω από τον άλλον οικονομολόγο ή δικηγόρο που είναι στο άλλο υπουργείο, τότε δεν κάναμε νέο μισθολόγιο. Τότε αναπαράξαμε την ίδια κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Η βασική αρχή αυτού του νέου μισθολογίου θα είναι ίση αμοιβή για δουλειά ίσης αξίας", σημείωσε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις μειώσεις αποδοχών προς τα κάτω, τόσο μέσω της περικοπής των επιδομάτων, όσο και μέσω της εξομοίωσης των αμοιβών των υπαλλήλων με το ίδιο αντικείμενο».

Πολύ σωστά! Ο ένας οικονομολόγος να παίρνει 30% πάρα πάνω από τον άλλον οικονομολόγο που δουλεύει σε διαφορετικό υπουργείο. Δεν είναι δίκαιο!

Τι θα γίνει όμως με τους γιατρούς του ΕΣΥ που δουλεύουν στο ίδιο υπουργείο, νομίζω, και αμείβονται με τις ίδιες, πενιχρές, αποδοχές πανελλαδικά τις ίδιες;

Μα φυσικά σ αυτή την περίπτωση ο Ραγκούσης και φωστήρες του θα εφαρμόσουν άλλο δίκαιο. Θα μειώσουν όλους τους μισθούς των γιατρών «κόβοντας» τα επιδόματα «βιβλιοθήκης» και το «νοσοκομειακό».
Μάλλον στο τέλος σ αυτούς τους εξυπνάκηδες του Ραγκούση οι γιατροί του ΕΣΥ θα πρέπει να εφαρμόσουν το «Οθωμανικό δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.