# #

4 Μαρ 2011

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στην Αλβανία η τάση αλλαγής ιθαγένειας από αλβανική σε ελληνική






Σοβαρές παραβιάσεις στο θέμα της ιθαγένειας εντοπίζει ο αναπληρωτής  πρόεδρος του Ανωτάτου Αλβανικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Dato Spahiu, αποδεικνύοντας την ενόχληση που έχει προκαλέσει η βούληση χιλιάδων Αλβανών να αλλάξουν την ιθαγένεια τους από αλβανική σε ελληνική.
Συνολικά 4000 Αλβανοί έχουν πετύχει να αλλάξουν την ιθαγένεια τους από αλβανική σε ελληνική το τελευταίο διάστημα προκαλώντας την έντονη αντίδραση ...
παραγόντων στην Αλβανία. Το γεγονός αυτό σχετίζεται με την πολύ αναμενόμενη απογραφή του πληθυσμού της χώρας η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά το Φθινόπωρο αντί για τον Απρίλιο που είχε προγραμματιστεί. Το ζητούμενο είναι εάν τελικά στην απογραφή αυτή θα υπάρξει ερώτηση στο ερωτηματολόγια αναφορικά με την εθνική τους προέλευση.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η αναβολή της απογραφής θα δώσει χρόνο στο Συνταγματικό Δικαστήριο, προκειμένου να προβεί σε αλλαγές του νόμου για την αλλαγή της ιθαγένειας και να επιβεβαιώσει, τυχόν, πλαστογραφήσεις που έγιναν στα αρχεία μητρώων των απογραφομένων.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.