# #

4 Μαρ 2011

Η απίστευτη ιστορία του Άντονι Χόπκινς


Ή το ταξίδι ενός βιβλίου... Η αληθινή ιστορία που διηγήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο διάσημος ηθοποιός θα μπορούσε να γίνει άνετα μια μικρού μήκους ταινία!
Το 1974 λοιπόν, ο Χόπκινς πρωταγωνίστησε στην ταινία "The Girl from Petrovka", η υπόθεση της οποίας ήταν βασισμένη σε ένα βιβλίο του Τζορτζ Φάιφερ.

Αφού είχε υπογράψει λοιπόν το συμβόλαιο για τη συμμετοχή του στην ταινία, ο Χόπκινς πήγε στο Λονδίνο και γύρισε όλα τα βιβλιοπωλεία της πρωτεύουσας για να αγοράσει το βιβλίο.

Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο ηθοποιός παραιτήθηκε από την ιδέα, και αποφάσισε να χτίσει το χαρακτήρα του έργου βασιζόμενος αποκλειστικά στο σενάριο.

Έτσι λοιπόν, πήγε στην πλατεία Leicester για να πάρει το τρένο να πάει σπίτι του.

Στη στάση όμως,.... εντόπισε παρατημένο στο παγκάκι ένα αντίγραφο του βιβλίου που έψαχνε! Φυσικά το... "βούτηξε" διακριτικά και χαρούμενος πήγε σπίτι του και άρχισε το διάβασμα.

Αν η ιστορία τελείωνε εδώ, θα ήταν απλά μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Όμως έχει και συνέχεια...

Δύο χρόνια αργότερα, κι ενώ τα γυρίσματα της ταινίας, μετά από πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησαν επιτέλους, στη Βιέννη, ο συγγραφέας Τζορτζ Φάιφερ επισκέφτηκε το κινηματογραφικό συνεργείο μετά από πρόσκληση του σκηνοθέτη.

Ο Χόπκινς και ο Φάιφερ ξεκίνησαν μια συζήτηση για την υπόθεση, όταν ο συγγραφέας αποκάλυψε στον ηθοποιό πως δυστυχώς από το βιβλίο έχει μόνο το χειρόγραφα του, γιατί το αντίγραφο που είχε φυλάξει, το είχε δανείσει σ' ένα φίλο του, ο οποίος το είχε χάσει κάπου στο Λονδίνο!

Ο Χόπκινς πήγε στο καμαρίνι του, πήρε το βιβλίο του και τον ρώτησε αν είναι αυτό. Προς έκπληξη του, ο Φάιφερ, αναγνώρισε το αντίγραφο του βιβλίου του, από ένα μικρό σημείωμα που είχε κάνει στην τελευταία σελίδα του βιβλίου του...!

(Πηγή: Cosmo
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.