# #

4 Μαρ 2011

Καταζητείται σʼ όλη τη χώρα η “Γυναίκα αράχνη”





Του Θάνου Περβολαράκη
Καταζητείται σʼόλη την Ευρώπη η γυναίκα “αράχνη”

Εξαπατά ανυποψίαστους υποσχόμενη ακόμη και διορισμούς

Διαφημίζει τις σχέσεις της με υπουργούς, διοικητές ακόμη και εφοπλιστές

Καταζητείται σε όλη την Ελλάδα, όχι από τις Διωκτικές Αρχές, αλλά από τα θύματά της σε Κρήτη, Αθήνα, Κέρκυρα Λήμνο ακόμη και την Αγγλία η γυναίκα που εμφανίζεται άλλοτε ως πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του πρώην ΥΕΝ και άλλοτε ως υπάλληλος της πρεσβείας της χώρας μας στο Λονδίνο, η οποία εξαπατά κόσμο έχοντας συγκεντρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ με τα ...καμώματά της.

Για την περίπτωσή της είχε γράψει η «Π» πριν από λίγο καιρό όταν 62χρονος Ηρακλειώτης υπέβαλε μήνυση σε βάρος της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Εκτός από τον 62χρονο Κρητικό υπάρχουν κι άλλα άτομα που είτε διαμένουν στο νησί, είτε έχουν σχέσεις με την Κρήτη τα οποία έπεσαν στα δίχτυα της «γυναίκας αράχνης».

Μεταξύ αυτών η κα Ε.Δ ο σύζυγος της οποίας είναι Ηρακλειώτης αλλά μένουν μόνιμα στην Αθήνα. Η περίπτωσή της είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η γυναίκα που αναζητείται ξεγελά τα θύματά της, τα οποία ψάχνουν το δίκιο τους μέσω της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για να φτάσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Η κα Ε.Δ όπως και ο 62χρονος Ηρακλειώτης γνώρισαν την γυναίκα αυτή σε ένα από τα ταξίδια τους στο Λονδίνο, όπου σπουδάζουν τα παιδιά τους. Η αγωνία τους να αποκατασταθούν επαγγελματικά τα παιδιά τους ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» τους πάνω στην οποία «πάτησε» εκείνη για να μπορέσει να τους αποσπάσει χρήματα. Και μπορεί στην περίπτωση του 62χρονου τα χρήματα αυτά να ήταν λίγα, στην περίπτωση όμως της κας Ε.Δ τα χρήματα που πήρε σε δύο δόσεις ξεπερνούν στις 14 χιλιάδες ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Η γυναίκα που την ψάχνουν σε όλη την Ελλάδα, «εισέβαλε» στην παρέα της Ε.Δ και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

«Αναζητούσα μία λύση για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού μου που σπούδαζε στην Αγγλία. Μου είπε ότι γνώριζε όλους τους εφοπλιστές και προσποιούνταν ότι τους τηλεφωνούσε μπροστά μου» μας λέει η εξαπατηθείσα.

Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα η Ε.Δ φιλοξένησε στο σπίτι της στην Αθήνα τη γυναίκα που λίγες ημέρες μετά της πήρε τα χρήματα, λέγοντάς της ψέματα ότι θα της τα επιστρέψει.

«Την περίοδο που τη φιλοξενούσε αρχικά τηλεφωνούσε στο σύλλογο των εφοπλιστών, σε υπουργούς και υφυπουργούς. Μου έλεγε ότι μιλάει με πολύ γνωστά ονόματα και πως η περίπτωση του παιδιού μου θα τακτοποιηθεί. Για τον άλλο μου γιο, ο οποίος ασχολείται με τα media μου είπε πως πολύ γνωστή παραγωγός σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι της Αθήνας είναι πολύ καλή της φίλη. Με ψέματα που άργησα να καταλάβω κατάφερε να μου πάρει τα χρήματα, περίπου 14 χιλιάδες ευρώ».

Και πώς έγινε αυτό; Τη ρωτήσαμε.

«Σκόπευε να πουλήσει δύο σπίτια. Χρειαζόταν αυτά τα λεφτά για να τακτοποιήσει την εφορία. Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα της εφορίας τα πληρώνει αυτός που αγοράζει το σπίτι, αυτή η γυναίκα κατάφερε να με κοροϊδέψει και να μου ανατρέψει όλα όσα ήξερα. Μέχρι και σε δημόσιες υπηρεσίες (παρακαταθηκών και δανείων) έλεγε ότι πήγαινε εκτός ωραρίου για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της για να μην περιμένει στην «ουρά».

Αρχικά η Ε.Δ της έδωσε εφτά χιλιάδες ευρώ για να μπορέσει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της η «φίλη» της, μιας και όπως της είπε η δεύτερη, «ο ξάδερφός της ήθελε να της δώσει το προαναφερθέν ποσό αλλά ζητούσε τόκο 50%.

«Ότι μου έλεγε το πίστευα και της έλεγα μάλιστα να μη στεναχωριέται. Σκεφτόμουν ότι η γυναίκα αυτή θα μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά μου με τις γνωριμίες που έχει ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά».

Τα υπόλοιπα χρήματα (αρχικά της είχε δώσει 7000 ευρώ) της τα έδωσε λίγες ημέρες μετά ό ταν και πάλι της τα ζήτησε για να πληρώσει τρέχουσες υποχρεώσεις της.

«Λίγο μετά που πήρε τα χρήματα, εξαφανίστηκε. Δε σηκώνει το τηλέφωνό της. Ταξιδεύει μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Της έκανα μήνυση αλλά είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Από την έρευνα που έκανα τα θύματά της μπορεί να ξεπερνούν και τα εκατό». Μας λέει η Ε.Δ

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ίδιας, σε μία περίπτωση πήρε χρήματα από μία γιατρό από την Αθήνα στην οποία υποσχέθηκε διορισμό. Από έναν Κερκυραίο εργολάβο, όπως λέει η ίδια από την έρευνα που έκανε, απέσπασε εκατό χιλιάδες ευρώ προκειμένου να τον βοηθήσει να συνεχίσει κάποια έργα που είχε αναλάβει. «Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει υποβληθεί μήνυση» σχολιάζει και προσθέτει «Σε έναν κάτοικο της Λήμνου «έφαγε» την αποζημίωση από την εταιρεία που δούλευε, λέγοντάς του ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να κερδίσει περισσότερα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Χρησιμοποιούσε το καλό όνομα που είχε αυτός ο άνθρωπος και εξαπάτησε κι άλλους συμπατριώτες του. Στην Αθήνα σε έναν γνωστό μου με τα τεχνάσματά της πήρε 60 χιλιάδες ευρώ. Πραγματικά είναι μεγάλος ο αριθμός όλων εμάς των θυμάτων της. Η Αστυνομία στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει κάτι. Περιμένουν και οι αστυνομικοί να καταδικαστεί, να έχει την σε βάρος της απόφαση για να μπορέσουν να τη συλλάβουν» καταλήγει.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.