# #

4 Μαρ 2011

Αιματοχυσία μέχρι τέλους στην Λιβύη: Απέρριψε η αντιπολίτευση την πρόταση Τσάβεζ






ImageΧάνεται η τελευταία ευκαιρία για ειρήνευση στην Λιβύη καθώς απορρίπτει η λιβυκή αντιπολίτευση την προσφορά διαμεσολάβησης του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση με τη Λιβύη και φαίνεται ότι στόχος τους είναι καθαρά πλέον η μέχρι τέλους αναμέτρηση με τον Καντάφι. «Έχουμε μια πολύ σαφή θέση: είναι πολύ αργά, έχει χυθεί πολύ αίμα», δήλωσε ο ...
Μουστάφα Γεριάνι, υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τις πόλεις που ελέγχονται από την εξέγερση και εδρεύει στη Βεγγάζη.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε την Δευτέρα τη δημιουργία μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής, που θα αποτελείται από αρκετές φιλικές χώρες και θα μπορούσε να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και των εξεγερμένων.
Ωστόσο, η Ιταλία κρίνει πως είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αποδεχτεί την προσφορά μεσολάβησης του Τσάβες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση με τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.