# #

8 Φεβ 2011

Με... θερινά αντίποινα απειλούν τους Έλληνες οι Βούλγαροι!

Βουλγαροι...Δεν υφισταται ελληνικο κρατος




Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι Βούλγαροι με το μπλοκάρισμα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες και απειλούν με σοβαρά αντίποινα το ερχόμενο καλοκαίρι...



Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έναντι των χειμερινών ελληνικών μπλόκων δικά μας καλοκαιρινά», η εφημερίδα «ΤΡΟΥΝΤ» ασχολείται με το εκ νέου κλείσιμο των συνόρων, αφήνοντας και μία έμμεση αιχμή για ενδεχόμενες μύχιες σκέψεις πίσω από την ενέργεια, λόγω του ότι συμβαίνει σταθερά, κάθε χειμώνα, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο!


Για το περσινό κλείσιμο των συνόρων (18 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε  τις ζημιές στην βουλγαρική οικονομία σε τρία εκατομμύρια ευρώ ημερησίως Για τα περσινά μπλόκα από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου, δίνοντας λαβή για τις οργισμένες – και εν πολλοίς δικαιολογημένες – βουλγαρικές αντιδράσεις. Και να σκεφτεί κανείς ότι 26-27  Φεβρουαρίου στο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπάνσκο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι, οπότε το κλείσιμο των συνόρων δημιουργεί κίνδυνο και για την τοπική οικονομία, έχοντας εξαγριώσει τους τοπικούς φορείς.


Το δημοσίευμα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για τις διαμαρτυρίες των αγροτών, κάτι το οποίο αποδίδει στο ότι το ελληνικό κράτος δεν υφίσταται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σοβαρές απώλειες.


Τα αντίποινα που προτείνει το δημοσίευμα είναι το κλείσιμο των συνόρων, από τους Βούλγαρους αυτή τη φορά, το ερχόμενο καλοκαίρι με σκοπό να ανακόψει το τουριστικό ρεύμα Βουλγάρων και Ρουμάνων τουριστών προς τα ελληνικά θέρετρα! Είναι αλήθεια ότι το εισόδημα πολλών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα επηρεάζεται σημαντικά, οπότε εάν οι Βούλγαροι υλοποιήσουν την απειλή τους, τότε το πρόβλημα θα χτυπήσει και την ελληνική «πόρτα»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.