# #

12 Φεβ 2011

Τα «πρέπει» και τα «μη» των ερωτικών σχέσεων...? YΠΑΡΧΟΥΝ?


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κανείς σε μια σχέση; Ποιες είναι οι συμπεριφορές που απλούστατα δεν μπορούμε να αντέξουμε;
Η ιστοσελίδα σχέσεων eHarmony θέτει αυτά τα ερωτήματα σε όλα τα μέλη της και οι απαντήσεις τους παρέχουν μια καλή εικόνα για ό,τι έχουν στο μυαλό τους άντρες και γυναίκες καθώς αρχίζουν μια νέα σχέση.
Όταν τα μέλη του eHarmony αρχίζουν να συνομιλούν με έναν δυνητικό σύντροφο, καλούνται να ανταλλάξουν λίστες με «πρέπει» και με «δεν αντέχω». Οι λίστες αυτές αντιπροσωπεύουν τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά που θέλουν να έχει το πρόσωπο με το οποίο θα ήθελαν να κάνουν σχέση – και τα οποία κατ’ αυτούς είναι μη διαπραγματεύσιμα. Με βάση αυτές τις λίστες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε γνωριμία ή όχι.
Χιούμορ και επικοινωνία
Το eHarmony ανέλυσε προσφάτως τα «πρέπει» και τα «δεν αντέχω» των σχεδόν 720.000 μελών του, εντοπίζοντας τα προαπαιτούμενα των ερωτικών σχέσεων για άντρες και για γυναίκες.

Τα δύο φύλα έχουν ορισμένα «πρέπει» στα οποία συμφωνούν. Θέλουν ο/η σύντροφός τους να έχει αίσθηση του χιούμορ, να ...είναι τρυφερός και ευγενικός, να έχουν «χημεία» μαζί του, να επικοινωνούν καλά και να τους είναι πιστός. Θέλουν επίσης κάποιον που συναισθηματικά είναι υγιής, δεν λέει ψέματα και έχει συγκροτημένο χαρακτήρα.
Υπάρχουν όμως και διαφορές μεταξύ τους. Οι άντρες είπαν πως η σύντροφός τους πρέπει να είναι υπομονετική, γεγονός που σημαίνει «ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ή τα απρόοπτα της ζωής με έναν υπομονετικό και σταθερό τρόπο».

Το να είναι η σύντροφός τους «παθιασμένη» ήταν το έβδομο πιο σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό που ανέφεραν, αλλά το πάθος δεν υπήρχε καν στο τοπ 10 των γυναικών.
Αντί για πάθος, οι γυναίκες είπαν πως ο σύντροφός τους πρέπει να είναι οικονομικά αξιόπιστος και να είναι αφοσιωμένος στην οικογενειακή ζωή – χαρακτηριστικά τα οποία δεν θεωρούν σημαντικά οι άντρες.
Άντρες και γυναίκες συμφώνησαν εν πολλοίς για όσα δεν αντέχουν σε μια σχέση, αν και υπήρχαν διαφορές στο πώς βαθμολογούσαν τις συμπεριφορές. Και τα δύο φύλα, πάντως, εξέφρασαν έντονη απέχθεια για το ψέμα, την απιστία, την αγένεια και τη χρήση ουσιών.
Ο ρόλος της απιστίας
Η απιστία ήταν το τέταρτο σε συχνότητα χαρακτηριστικό που δεν αντέχουν οι γυναίκες και το έκτο απ’ όσα απεχθάνονται οι άντρες. Η κακή υγιεινή ήταν περισσότερο απεχθής για τους άντρες, που την κατέταξαν ως το τέταρτο χειρότερό τους σε μια γυναίκα – οι γυναίκες την κατέταξαν στην έβδομη θέση.
Η οργισμένη συμπεριφορά ήταν το πέμπτο χαρακτηριστικό που συχνότερα είπαν οι άντρες ότι τους απωθεί, ενώ για τις γυναίκες το ίδιο χαρακτηριστικό ήταν στην όγδοη θέση.
Για τις γυναίκες, η αδυναμία ελέγχου του θυμού είναι το πέμπτο πιο συχνό αρνητικό γνώρισμα ενός άντρα, αλλά για τους άντρες ο έλεγχος του θυμού είναι στην όγδοη θέση. Η τεμπελιά ήταν ένατη για τις γυναίκες και δέκατη για τους άντρες στον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Το τελευταίο χαρακτηριστικό που δεν αντέχουν οι γυναίκες είναι ο ρατσισμός. Για τους άντρες όμως είναι το να διαθέτει μια γυναίκα «πολλά περιττά κιλά».


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.