# #

11 Φεβ 2011

Σκοπιανοί δηλώνουν… Έλληνες και διεκδικούν περιουσίες!


Την ώρα που η ονομασία των Σκοπίων τίθεται για ακόμη μια φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη υπό τον ΟΗΕ, το newsbomb.gr φέρνει στο φως έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που, επί της ουσίας, δίνει το πράσινο φως σε Σκοπιανούς να διεκδικήσουν περιουσίες στη χώρα μας.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ελληνική απάντηση που δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως σας είχε ενημερώσει το newsbomb και συγκεκριμένα στις 29-10-2010, όταν μια ομάδα περίπου 40 πολιτών της ΠΓΔΜ σχεδόν εισέβαλλε στο Δημαρχείο Αριδαίας του νομού Πέλλας, ζητώντας... να τους χορηγηθούν πιστοποιητικά γεννήσεως με απώτερο στόχο την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου και κατ΄ επέκταση τη δικαστική διεκδίκηση περιουσιών που, όπως υποστηρίζουν, ανήκουν στους προγόνους τους που εγκατέλειψαν την Ελλάδα την εποχή του Εμφυλίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτό το «κίνημα» που φέρει τις… ευλογίες της Σκοπιανής κυβέρνησης και ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία δυο χρόνια, μέσα στους επόμενους μήνες θα χτυπήσει την πόρτα και άλλων δυο νομών, της Φλώρινας και της Καστοριάς, με τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 2/12/2010 (δηλαδή δυο μήνες πριν), υποβλήθηκαν στον Δήμο Αριδαίας 21 σχετικά αιτήματα από κατοίκους Σκοπίων, αλλά στα 12 από αυτά οι αιτούντες δεν βρέθηκαν εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Από τους υπόλοιπους 9, οι 6 έχουν χάσει την ελληνική ιθαγένεια, ενώ «για τα εναπομείναντα 3 αιτήματα διεξάγεται έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα αποσταλούν οδηγίες στον αρμόδιο δήμο περί της χορήγησης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης».


Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας, Πέτρο Ζέρζη ο οποίος χειριζόταν το θέμα μέχρι πριν από ένα μήνα, οπότε και ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος, Δημήτρης Πασόης. Όπως, λοιπόν, μας είπε: «Μας είχε επισκεφθεί μια μεγάλη ομάδα Σκοπιανών, οι οποίοι συνοδευόμενοι από μεταφραστή και δικηγόρο, αλλά και με έντυπα που τους είχαν χορηγήσει Σκοπιανές οργανώσεις, ζητούσαν πιστοποιητικά γεννήσεως. Πρόκειται για μια κίνηση που απ΄ ότι καταλάβαμε, οι Σκοπιανοί είναι διατεθειμένοι να τη φτάσουν μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Σε αυτό, τους διευκολύνει το γεγονός ότι, σε κάποιες από τις περιοχές που έχουν βάλει στόχο, δεν υπάρχουν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας ή διαθήκες, παρά μόνο κάποια παλιά προσύμφωνα από μάρτυρες που δεν ζουν. Από κει και πέρα, δεν ξέρω τι έχει γίνει».
Το newsbomb.gr επικοινώνησε και με τον νυν Δήμαρχο, Δημήτρη Πασόη, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει λάβει κάποια σχετική οδηγία από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι σήμερα, αλλά ούτε καν την απάντηση του υπουργείου, που αφήνει ανοικτό το παράθυρο σε τρεις Σκοπιανούς να διεκδικήσουν τις περιουσίες των Ελλήνων προγόνων τους…
Ρεπορτάζ: Ράνια Καρατζαφέρη
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.