# #

11 Φεβ 2011

ΔΙΟΔΙΑ - Καταγγελία για φοροδιαφυγή...




Έχω να σου καταγγείλω κάτι πολύ απλό που βρίσκεται ακριβώς πάνω στους νόμους που έχουν ψηφίσει οι 300...
Ελπίζω ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής που τοποθετήθηκε από τον προϊστάμενο του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντε, εποπτεύων του οικονομικού εγκλήματος κατά το ελληνικού Δημοσίου, να διαβάζει:

Οι εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων, παραπονούνται ότι δεν πληρώνουμε διόδια, παράδειγμα εγώ.
Για να μην πληρώσω λοιπόν, θα πρέπει η εταιρία των διοδίων να έχει κόψει παραστατικό και εγώ να το αφήσω απλήρωτο.
Ο εκδότης του παραστατικού ευθύνεται για την εγγραφή του αντιστοιχούντος ΦΠΑ στην Περιοδική του Δήλωση ΦΠΑ και την απόδοση στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ) κάθε μήνα.
Αν λοιπόν ο πελάτης (λήπτης του παραστατικού-εγώ που δεν πληρώνω διόδια) δεν εξοφλήσει το ποσό του παραστατικού (καθαρή αξία+ΦΠΑ), το Δημόσιο δεν χάνει ούτε σεντ.
Όπως δεκάδες χιλιάδες απλήρωτα τιμολόγια στην αγορά τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί από τους παραλήπτες τους, έτσι και τα παραστατικά των διοδίων. Οι εκδότες των παραστατικών πληρώνουν τον ΦΠΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Απλή επιβεβαίωση τα 2 δις ευρώ τ ων σφραγισμένων επιταγών του 2010 που αντιστοιχούν σε εξοφλήσεις τιμολογίων και άρα και ΦΠΑ. Παρότι δεν εισπράχθηκαν ποτέ, οι λήπτες των ακάλυπτων επιταγών, απέδωσαν τον αντίστοιχο ΦΠΑ στην εφορία.

Συμπερασματικά:
Α)Αν δεν κόβουν απόδειξη τα διόδια σε κάθε διέλευση οχήματος που δεν πληρώνει, φοροδιαφεύγουν διότι το Δημόσιο χάνει το ΦΠΑ των παραστατικών που δεν εκδίδονται.
Β) Αν κόβουν απόδειξη τα διόδια στους αρνητές, αυτές εμπεριέχουν ΦΠΑ που πρέπει να αποδίδεται στο Δημόσιο ασχέτως του χρόνου εξόφλησης από τους αρνητές (μετά από αγωγή ή όχι)

Αν το Κράτος λοιπόν κάνει τροπολογία για την είσπραξη του ΦΠΑ (τάχα), θα πρέπει αυτή να επεκταθεί και στις ακάλυπτες επιταγές ώστε να πιστωθούν οι επιχειρηματίες που πληρώθηκαν με αυτές το αναλογούν ποσό του 2 δις ευρώ επί 23% = 460 εκατομμύρια ευρώ (όσα η μισή περαίωση δηλαδή).

Εσείς σεβαστέ αντιεισαγγελέα κύριε Παντελή, τί έχετε να πείτε για τον παραπάνω συλλογισμό;

Ένας φορολογούμενος επιχειρηματίας που ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΦΠΑ μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.