# #

11 Φεβ 2011

Ο εξευτελισμός της Ελλάδας στο εξωτερικό: Εξώσεις σε πρεσβείες της Ελλάδας

Ούτε οι ελληνικές πρεσβείες απανταχού της γης γλίτωσαν από το «μαχαίρι» στις κρατικές δαπάνες..., με τις περικοπές να έχουν συχνά τραγελαφικά αποτελέσματα: πρεσβεία σε σκανδικαβική χώρα έμεινε χωρίς ρεύμα γιατί δεν είχε λεφτά για τον λογαριασμό, ενώ σε άλλη έγινε έξωση επειδή δεν πλήρωσε το νοίκι!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών για το 2011 «ψαλιδίστηκε» κατά 22%, στα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 ήταν πιο μικρός από εκείνον του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Την ίδια ώρα, τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου διπλασιάστηκαν από 18 εκατομμύρια το 2010 σε 34 εκατομμύρια το 2011.

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι λειτουργικές δαπάνες, όπως τα έξοδα για ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση, που έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ... κατά 60% - 70% έχουν μειωθεί τα έξοδα για βενζίνη στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.


Σαν να μην έφτανε αυτό, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σταμάτησε η εκ των προτέρων έγκριση για τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική διπλωματία είναι τραγική, καθώς υπάρχουν φορές που διπλωμάτες αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα της πρεσβείας, οι εργαζόμενοι δουλεύουν στο ημίφως ή φοράνε το παλτό τους επειδή δεν έχουν θέρμανση!

Ήδη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε πολλές ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό έχουν σταλεί εξώδικα για εξώσεις λόγω αδυναμίας καταβολής ενοικίων, ενώ σε άλλες εταιρείες ζητούν αποζημιώσεις για καθυστέρηση πληρωμών.

«Τα γνωρίζει αυτά ο ελληνικός λαός; Γνωρίζει τους κινδύνους από τον εξευτελισμό ο οποίος επικρέμαται όχι μόνο πάνω από τις κατά τόπους πρεσβείες, αλλά επί της ελληνικής πολιτείας;», διερωτάται μέσω της εφημερίδας πρεσβευτής σε σημαντικό πόστο του εξωτερικού, ενώ συνάδελφός του επισημαίνει πως δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια να παραμελήσει η χώρα μας την εικόνα της προς τα έξω.
 
 http://toksipnitiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.