# #

11 Φεβ 2011

Προσοχή το μεθύσι του Σαβ/κου . . . Πλήττει την υγεία!


Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα η ταχύτητα με την οποία κάποιος καταναλώνει το αλκοόλ μπορεί να βλάψει σημαντικά όχι μόνο το συκώτι, αλλά και για την καρδιά του Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οσοι καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, έχουν διπλάσιο κίνδυνο για την καρδιά τους σε σχέση με όσους πίνουν ...παρόμοια ποσότητα , αλλά σε μικρότερη ποσότητα και με πιο σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις μέσα στη μέρα.
Η μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης διήρκεσε 10 ολόκληρα χρόνια, όπου συμμετείχαν περίπου 10.000 άνδρες πότες, ηλικίας 50 - 59 ετών.. Το δείγμα «καταγόταν» από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (όπου η κατανάλωση αλκοόλ είναι εκτός ορίων) και από τρεις γαλλικές πόλεις, Λιλ, Στρασβούργο και Τουλούζη, όπου οι άνθρωποι συνήθως πίνουν τακτικά αλλά με περισσότερο μέτρο κάθε φορά.
Η έρευνα συμπέρανε ότι οι άνδρες που ακανόνιστα κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα έπιναν ασταμάτητα είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή να πεθάνουν από την καρδιά τους στη διάρκεια της δεκαετίας που κράτησε η μελέτη.
Αντίθετα, η κατανεμημένη κατανάλωση αλκοόλ μέσα στην εβδομάδα έχει λιγότερες επιπτώσεις σε σχέση με την κραιπάλη μια ή δύο μέρες την εβδομάδα. Η μελέτη, επομένως, επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες είναι προτιμώτερο να καταναλώνει κανείς μια μικρή ποσότητα αλκοόλ σε τακτική βάση παρά μια μεγάλη ποσότητα «μονοκοπανιάς»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.