# #

24 Σεπ 2010

...Η ΒΙΒΛΟΣ είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική.

Ξερεις  οτι...
...Η ΒΙΒΛΟΣ είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική.
Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείξει κάποιος πως είναι άοπλος. Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της. Ο βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στη Νότια Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, όπως ο Χριστός, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει. Ο γεωσκώληκας έχει πέντε καρδιές. Ο Μότσαρτ δεν είχε πάει σχολείο.
ΟΙ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ ζουν κατά μέσο όρο εννιά χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες. Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γονάτων τους. Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο. Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γενετής, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν. Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από...
την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί. Ενας στους τέσσερις Αμερικανούς έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση. Αν και ο πληθυσμός της Κίνας ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια. Εάν μασάς τσίκλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια, δεν κλαις.
ΕΙΝΑΙ αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου. Είναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά. Στατιστικά οι κεραυνοί έχουν χτυπήσει έξι φορές περισσότερους άντρες από ό,τι γυναίκες. Η Γη αυξάνει το βάρος της καθημερινά κατά εκατό τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της. Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αυτιά της με τη γλώσσα της.
Η ΚΑΡΔΙΑ του σκύλου χτυπά σαράντα φορές περισσότερο από τη δική μας. Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης». Κάθε τριάντα δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ. Κάθε στιγμή το 70% των οδηγών του κόσμου υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.
ΚΑΤΑ τον Μεσαίωνα, τα ζώα καταδικάζονταν ακόμη και στην ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό, με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν από την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος. Μαφία (MAFIA) σημαίνει: Morte Allafrancia Italia Anela, δηλαδή: Θάνατος στη Γαλλία είναι της Ιταλίας ο Πόνος.
ΜΕΧΡΙ τον έβδομο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει τη δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ενας ενήλικος δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό. Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα. Ο ελέφαντας δεν φοβάται τα ποντίκια. Ο ελέφαντας είναι το μόνο ζώο με τέσσερα γόνατα. Ο ελέφαντας είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει.
Ο ΝΤΕΚΑΡΤ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους δύο φορές συχνότερα απ' ό,τι οι άντρες. Οι επιβάτες της πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους. Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.
ΟΙ ΗΠΑ αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια. Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά τη διάρκεια της ζωής τους, τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου. Στην Κίνα γιορτάζουν τα γενέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια. Στην Κίνα η νύφη ντύνεται στα κόκκινα και όχι στα λευκά.
ΤΑ χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό. Το ανθρώπινο σώμα έχει 45 μίλια νεύρα. Τουλάχιστον άλλοι εννιά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.       
Του Α. Ρουμελιωτη..Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.