# #

11 Οκτ 2010

το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, στην Θεσσαλονίκη θα επιτραπεί σε όλους τους θαμώνες να ανάψουν χωρίς φόβο αλλά με πάθος τα τσιγάρα τους , παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις.

Τα χαρμάνια επαναστάτησαν!

Του Στραβόξυλου
Από τη Θεσσαλονίκη  ξεκίνησε η… επανάσταση κατά της τσιγαροαπαγόρευσης!  Ενώ στην Αθήνα παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο σκηνές απείρου κάλλους στο εξωτικό Κολωνάκι, με θαμώνες γνωστού εστιατορίου να κάθονται στο ψοφόκρυο αγκαλιά με σόμπες για να μπορέσουν να καπνίσουν τρώγοντας, και με τους θαμώνες άλλου εστιατορίου να κάθονται σκεπασμένοι με πορτοκαλί κουβέρτες (!) που τους μοίρασε ο ιδιοκτήτης, στην συμπρωτεύουσα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ προσανατολίζονται στο να κάνουν λευκή απεργία!
Και τι σημαίνει αυτό στη μη θεσσαλονικιώτικη διάλεκτο; Ότι το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, στην Θεσσαλονίκη θα επιτραπεί σε όλους τους θαμώνες να ανάψουν χωρίς φόβο αλλά με πάθος τα τσιγάρα τους , παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις.
Τις σχετικές… αντιστασιακές δηλώσεις, έκανε  στον Real FM 107,1 της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών εστιατορίων καφέ και μπαρ, Πάνος Γκόφας.
Το σκεπτικό που αντιτάσσουν οι επιχειρηματίες είναι ότι εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου τα κεσάτια του κλάδου γίνονται ακόμη μεγαλύτερα, διότι, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, πώς να φας μυδοπίλαφο και σουτζουκάκι χωρίς να ανάψεις τσιγάρο μετά;
Με μπροστάρηδες τους υπέρμαχους της χαλλλαρότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι  ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης σε όλη την χώρα  θα συζητήσουν κι αυτοί τα επόμενα βηματά τους,  σε πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα,  την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.
ΥΓ. Ναι ξέρω, θα σχολιάσετε τα χειρότερα, αλλά θα χρησιμοποιήσω το γνωστό ρητό «πάταξον μεν, άκουσον δε»…                                                                               ...http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.