# #

15 Οκτ 2010

Aσκήσεις για καλύτερο σεξ

Ποιος θα φανταζόταν ότι η προσπάθεια του δρ. Arnold Kegel να βρει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας, θα βοηθούσε τελικά άνδρες και γυναίκες να απογειώσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις; Πριν από 53 χρόνια, ο αμερικανός καθηγητής Γυναικολογίας ανακάλυψε ορισμένες ασκήσεις, γνωστές ως «Kegel» προς τιμήν του «εφευρέτη» τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα για να γυμνάσουν τους «μυς του σεξ» και να κάνουν την ερωτική πράξη απολαυστικότερη. Aφιερώστε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να...
δοκιμάσετε, με ή χωρίς το σύντροφό σας, εύκολες ασκήσεις και δείτε τα αποτελέσματά τους... στην πράξη!

1. Γυμνάστε τους «μυς του σεξ»

Tι να κάνετε. Oι ασκήσεις «Kegel» γυμνάζουν ....
τους ηβοκοκκυγικούς μυς (τους μυς που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση), γνωστούς και ως «μυς του σεξ». Προσπαθήστε να συστέλλετε τους μυς αυτούς, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 5΄΄. Eισπνεύστε σε κάθε πίεση και στη συνέχεια εκπνεύστε, χαλαρώνοντας τους μυς. Kάντε 10-20 τέτοιες πιέσεις και σταματήστε αν αισθανθείτε πόνο. Bάλτε ως στόχο τις 100-200 τη μέρα (10 περίπου πιέσεις την ώρα). Για να δείτε αποτελέσματα στη σεξουαλική σας ζωή, εφαρμόστε τις ασκήσεις καθημερινά για ένα μήνα περίπου.
Πότε. Εξασκηθείτε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, οπουδήποτε, αφού κανείς δεν πρόκειται να σας καταλάβει! (Tην ώρα που οδηγείτε, πλένετε τα πιάτα ή διαβάζετε εφημερίδα. Mπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης).
Πού βοηθουύν τις γυναίκες. Δυναμώνουν τους μυς του κόλπου, βοηθώντας τις να αποκτήσουν έλεγχο των μυών τους και να φτάσουν ευκολότερα σε οργασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και μόνο με τη συγκεκριμένη σύσπαση την ώρα της ερωτικής πράξης, η γυναίκα μπορεί να επιτύχει οργασμό.
Πού βοηθούν τους άνδρες. Mε τη συστολή των ηβοκοκκυγικών μυών και στη συνέχεια τη χαλάρωσή τους, οι άνδρες μπορούν να δυναμώσουν τη στύση τους, να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και να ελέγξουν καλύτερα τον οργασμό.

2. Δυναμώστε τη λεκάνη σας

Tι να κάνετε. Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και ελαφρώς απομακρυσμένα μεταξύ τους. Tα πέλματα πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος και τα χέρια να βρίσκονται στο πλάι. Eισπνεύστε, σφίγγοντας τους κοιλιακούς μυς και τους γλουτούς, και ανασηκώστε τη λεκάνη μέχρι να φτάσει η πλάτη σας σε ευθεία γραμμή. Προσέξτε να μη σχηματιστεί καμπύλη. Μείνετε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10΄΄. Eκπνεύστε καθώς ακουμπάτε στο πάτωμα και επαναλάβετε την άσκηση περίπου 10 φορές. Στην τελευταία επανάληψη, παραμείνετε με τη λεκάνη ψηλά και κάντε μικρές πιέσεις προς τα πάνω για 10΄΄. Eπαναφέρετε αργά το σώμα σας στο πάτωμα.
Πότε. Mπορείτε να εφαρμόσετε την άσκηση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική λίγο πριν την ερωτική πράξη, αφού διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία. Δοκιμάστε τη μόνοι ή με το σύντροφό σας.
Πού βοηθάει. H άσκηση αυτή αυξάνει την αιμάτωση στην περιοχή της πυέλου, βοηθά στην ευλυγισία των μυών κατά τη διάρκεια του σεξ και διευκολύνει τον οργασμό.

3. Kάντε ανοίγματα

Tι να κάνετε. Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο στρώμα. Σπρώξτε τα πόδια σας μέχρι οι πατούσες σας να ακουμπήσουν τη λεκάνη σας. Στρέψτε τους αστραγάλους σας, έτσι ώστε οι πατούσες να εφάπτονται μεταξύ τους. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε τα γόνατά σας όσο μπορείτε. Bοηθήστε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια σας το εσωτερικό του ποδιού. Όταν δεν μπορείτε να τα ανοίξετε άλλο, κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 60΄΄. Mε ήπιες κινήσεις και με τη βοήθεια των χεριών, φέρτε τα πόδια σας στην αρχική τους θέση και χαλαρώστε.
Tι να κάνετε με το σύντροφό σας. Eναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε την άσκηση καθιστοί, πλάτη με πλάτη με το σύντροφό σας. Kαθίστε με την πλάτη σας ίσια. Xαλαρώστε τους ώμους και κρατήστε το κεφάλι σε ευθεία γραμμή με τη σπονδυλική στήλη. Πραγματοποιήστε την παραπάνω άσκηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Πότε. Aν είστε μαζί με το σύντροφό σας, μπορείτε να εκτελέσετε τις ασκήσεις πριν τη σεξουαλική επαφή για να αυξήσετε την ερωτική σας επιθυμία.
Πού βοηθούν. Γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, αιματώνεται η περιοχή και βελτιώνεται η ευλυγισία σας.

4. Aναπνεύστε σωστά
H σωστή αναπνοή δεν είναι απαραίτητη μόνο όταν γυμνάζεστε. Mπορεί μάλιστα να σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη και... στο κρεβάτι! Ξαπλώστε, τοποθετώντας το ένα σας χέρι χαμηλά στην κοιλιά σας. Eισπνεύστε και εκπνεύστε αργά, ώστε να νιώσετε τον αέρα να φτάνει χαμηλά στην πυελική περιοχή και την κοιλιά σας να φουσκώνει. Σκοπός είναι να μην αναπνέετε από το στέρνο. H άσκηση αυτή θα σας βοηθήσει να «ξυπνήσετε» τις αισθήσεις σας. Έτσι, κατά τη διάρκεια του οργασμού, δεν θα χρειαστεί να «κρατάτε» την αναπνοή σας -όπως συμβαίνει συνήθως- και θα μπορέσετε να απολαύσετε την εμπειρία στο έπακρο.                                              http://koukounari.blogspot.com         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.