# #

19 Σεπ 2010

Στην Κύπρο θα αγοράζετε την κούτα τα τσιγάρα 10 ευρώ και θα μπορείτε να καπνίζετε όσο θέλετε

Φαντάρε πού πας;

Το ακούσαμε κι αυτό. Βουλευτής της Ν.Δ. κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για εσπευσμένη και βιαστική μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες. Κανένας δεν τον ενημέρωσε ότι αυτό έγινε όταν ήταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση; Και μάλιστα συνέβη επί υπουργίας Β. Μεϊμαράκη προ των εκλογών, τον περασμένο Αύγουστο.
Βεβαίως, παρόμοια τακτική ...
είχε εφαρμόσει και το ΠΑΣΟΚ το 2003, όταν την περιόρισε στους 12 μήνες. Αλλά ποιος το θυμάται πια αυτό.
Διέψευσε και επισήμως τις φήμες -σέρνονται εδώ και μήνες- για αύξηση της θητείας ο Π. Μπεγλίτης. Ωστόσο, αν πιστέψουμε όσα διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η θητεία εξακολουθεί να διαρκεί ένα... 12μηνο!
Κατά μια εκδοχή, στο υπουργείο ετοιμάζουν να βγάλουν στον αέρα νέο σάιτ και δεν ασχολούνται με τέτοιες «λεπτομέρειες». Σε ανάλογη κατάσταση, άλλωστε, βρίσκεται και η ιστοσελίδα της στρατολογίας, πολλά τμήματα της οποίας βρίσκονται «υπό κατασκευή».
Στο σάιτ του στρατού, πάλι, η εφαρμογή «μάθε πού θα καταταγείς» δεν περιλαμβάνει όσους επέλεξαν να διακόψουν την αναβολή τους λίγο καιρό πριν από την κατάταξή τους. Και δεν είναι λίγοι σε κάθε ΕΣΣΟ. Διαψεύδονται έτσι όσοι νομίζουν ότι η στρατιωτική γραφειοκρατία θα μπορούσε να κινηθεί σε ρυθμούς κομπιούτερ. Αμ δε...
Ας μην μιλήσουμε για μηχανοργάνωση των στρατολογικών υπηρεσιών. Αποτελεί άπιαστο όνειρο εδώ και μια 25ετία. Δεν είναι τυχαίο που κατά καιρούς σκάνε υποθέσεις με «μαΐμού» απαλλαγές ή αλχημείες σε αναβολές. Υπάρχουν όλες οι τεχνικές «προϋποθέσεις» για επιλεκτικά μαγειρέματα.
Χωρίς να καταγραφούν «απώλειες» διαβεβαιώνουν ότι έγινε η αγγαρεία αποψίλωσης στην 193 ΜΠΕΠ. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού όπως μας ενημερώνουν το ιατρείο έχει μέχρι και «Betadine», σε πείσμα όσων ισχυρίζονται ότι δεν διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα.
«Στην Κύπρο θα αγοράζετε την κούτα τα τσιγάρα 10 ευρώ και θα μπορείτε να καπνίζετε όσο θέλετε», ακούστηκε μεταξύ άλλων ως δέλεαρ κατά την επιλογή φαντάρων για την ΕΛΔΥΚ. Η καταγγελία έρχεται από το ΚΕΕΜ μέσω της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων. Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν.                                                                
Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ...Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.