# #

6 Αυγ 2010

Νέες παγίδες στήνουν οι τράπεζες στους καταναλωτές

Νέες παγίδες στήνουν οι τράπεζες στους καταναλωτές
Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η παρέμβαση της πολιτείας με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών
26/05/2010






Ο τράπεζες αφού κερδοσκόπησαν επί σειρά ετών σε βάρος των καταναλωτών (με επιθετικές μορφές πώλησης προϊόντων αντιδεοντολογικές, αθέμιτες και παράνομες), με τοκογλυφικά επιτόκια 14% και 20%,...
 με δανεισμό χωρίς κανέναν κριτήριο και έλεγχο, τώρα επιχειρούν να εγκλωβίσουν για δεύτερη φορά τους καταναλωτές με τις δήθεν προσφορές των νέων ρυθμίσεων.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ προτείνουν επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησης χρεών από πιστωτικές κάρτες με …μείωση του επιτοκίου από 15 και 16% σε 10% έως 15%. Ή ακόμα «μεγαλύτερη» προσφορά: μείωση του επιτοκίου καταναλωτικών δανείων από 12 και 14% σε 5,5% - 6,5% σήμερα (που αύριο όμως, με την αύξηση του euribor, μπορεί να φθάσει και το 7 ή 8%) αλλά και με προσημείωση ακινήτου.

Είναι φανερό ότι με τέτοιες «ρυθμίσεις» το μόνον που μπορεί να συμβεί είναι να εγκλωβιστούν για άλλη μία φορά οι καταναλωτές – δανειολήπτες και να μετατεθεί το πρόβλημα για δύο ή για έξι μήνες.

Τα προβλήματα χιλιάδων καταναλωτών είναι τεράστια, και με τις επικοινωνιακές «επιθέσεις» των τραπεζών δεν λύνονται. Γι’ αυτό καλούμε για άλλη μία φορά την πολιτεία να παρέμβει, πριν είναι αργά. Το ζητούμενο είναι να γίνει μία πραγματικά δίκαιη και ρεαλιστική ρύθμιση για να προλάβουμε τα χειρότερα και όχι να αναβάλουμε τις αυτοκτονίες για λίγες ημέρες ή λίγους μήνες.



http://www.ekpizo.gr/?nid=658

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.