# #

3 Αυγ 2010

Τσιφοδημος . ο εκλεκτος της Ν. Δημοκρατιας



TSIFODHMOS
 
Ίσως ακόμη και σήμερα η επίσημη ανακοίνωση στήριξης στον Θανάση Τσιφοδήμο. Στο πρόσωπο του δήμαρχου Λιτοχώρου φαίνεται να καταλήγει η Νέα ...
Δημοκρατία να δώσει τη στήριξή της για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, το δεύτερο σε πληθυσμό δήμο της Πιερίας. Η επιλογή του Θανάση Τσιφοδήμου, ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αφού η υποψηφιότητά του έχει τη στήριξη του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, αλλά και του προέδρου της ΝΟΔΕ Πιερίας, Μόσχου Γιαλένιου.

Μπορεί να άργησε να αποφασίσει, αλλά τελικώς πείστηκε να είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος δήμαρχος ο Θανάσης Τσιφοδήμος, αυτή τη φορά στον μεγάλο δήμο της νότιας Πιερίας, στον οποίο ο επόμενος δήμαρχος θα κληθεί να αποδείξει τις ικανότητες του στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, αλλά και στη διαχείριση τεράστιων προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο.
Ουσιαστικά το όνομα του Θανάση Τσιφοδήμου, φαίνεται ότι «κλείδωσε» από χθες το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την τελική του απόφαση να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσιφοδήμος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες που τον φέρουν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, περιμένοντας προφανώς (ως έμπειρος «παίκτης» των εσωκομματικών ισορροπιών) την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, η οποία αναμένεται να γίνει ίσως και μέχρι το μεσημέρι.
Η απόφαση του δημάρχου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατία στο νομό, αφού ρίχνει στη μάχη ενός μεγάλου δήμου, ένα σημαντικό στέλεχός της, το οποίο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, κατάφερε να κερδίσει έναν δήμο τον οποίο «κυνηγούσε» για δεκαετίες η Νέα Δημοκρατία. Πέρα από αυτά οι δημοσκοπικές έρευνες στις οποίες προχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδειχναν σαφή υπεροχή του νυν δημάρχου Λιτοχώρου, έναντι των άλλων διεκδικητικών του χρίσματος, αλλά και σημαντική αποδοχή του κ. Τσιφοδήμου, από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.  Επιπλέον, η υποψηφιότητά του, συγκέντρωνε την αποδοχή του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του μοναδικού βουλευτή του κόμματος στο νομό μας, Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος πολύ πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον «Καλλικράτη», είχε φροντίσει να προσεγγίσει τον δήμαρχο Λιτοχώρου και να του κάνει σαφές ότι σε περίπτωση που επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος θα τον στηρίξει.
Η υποψηφιότητα του κ. Τσιφοδήμου, θα είχε ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Κώστας Κουκοδήμος με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ συναντήθηκαν με τον κ. Μιχαλολιάκο με σκοπό να κλείσουν τις υποψηφιότητες στους τρεις δήμους της Πιερίας. Εμπόδιο, στην ανακοίνωση του υποψηφίου για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, στάθηκε το γεγονός ότι ο Θανάσης Τσιφοδήμος, δεν είχε λάβει οριστικές αποφάσεις σχετικά με το τι θα πράξει.

Τρεις (προς το παρόν) οι επίσημες υποψηφιότητες

Για το Δήμο Δίου-Ολύμπου έχει ανακοινώσει ήδη την πρόθεσή του (και έχει ξεκινήσει την κατάρτιση του ψηφοδελτίου) να είναι υποψήφιος και ο πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου, με ανεξάρτητο συνδυασμό και χωρίς να επιδιώκει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επισήμως έχει εκφράσει την υποψηφιότητά του και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Δημόπουλος, ενώ είναι ερωτηματικό τι στάση θα κρατήσει και αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή, προσδοκούσε στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες φέρουν να επιλέγει να στηρίξει στον συγκεκριμένο δήμο την υποψηφιότητα του κ. Λάπα, ενώ είναι μάλλον απίθανο να επιλέξει να δώσει χρίσμα και να στηρίξει τελικώς την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαθανασίου.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)
ΚΡΑΧΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικα δεν σας καταλαβαινω εκει στη Ν.Δ
    Εχετε ετοιμη υποψηφιοτητα με ετοιμο συνδυασμο απο τον Δημοπουλο και παρακαλατε τον Τσιφοδημο να κατεβει?ΓΙΑΤΙ???
    Περιεργα πραγματα συμβαινουν στη νοτια Πιερια και ανεξηγητα στον απλο κοσμακη ο οποιος δεν τα γουσταρει αυτα και θα σας τιμωρησει παρ'αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.