# #

19 Μαΐ 2010

Στους δρόμους διαδηλώνουν σήμερα οι Ρουμάνοι


Στους δρόμους διαδηλώνουν σήμερα οι Ρουμάνοι ενάντια στις δραστικές περικοπές των δαπανών. Οι αρχές έκλεισαν σημεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Τα συνδικάτα υπολογίζουν ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 60.000 άνθρωποι. Η ρουμανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει μέτρα λιτότητας, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη διεθνή οικονομική βοήθεια.

Σε περίπτωση που οι προβλέψεις των συνδικάτων επαληθευτούν, οι διαδηλώσεις έξω από την έδρα της κυβέρνησης θα είναι από τις μεγαλύτερες μετά την πτώση του κομμουνισμού στη Ρουμανία.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μείωση κατά 25% στις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και 15% στις συντάξεις, σύμφωνα με τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ΔΝΤ ζήτησε τα μέτρα προκειμένου να εκταμιεύσει το δεύτερο μέρος του ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ δανείου προς τη χώρα.

Στελέχη του Ταμείου έχουν τονίσει ότι αναμένουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 6,8%.
http://apolitistosteki.blogspot.com/ ..ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ...Να σκεφτειτε μονο οτι η κυβερνηση της Ρουμανιας προχωρει σε δραστικες περικοπες των αποδοχων τη στιγμη που οι μισθοι εκει βρισκονται περιπου στα 200 με 300 το ανωτερο στα 500 Ε το μηνα...Στο Βουκουρεστι το ενοικιο μιας γκαρσονιερας κοστιζει 300 με 400 Ε το μηνα... ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ....ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑς ΠΑΝΕ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.