# #

19 Μαΐ 2010

Το «90% της επιβάρυνσης του λογαριασμού πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τα οποία δεν ευθύνονται για την κρίση, και το 10% τα υψηλά. ..


Με νέα γενική απεργία, τη δεύτερη μέσα στον μήνα, αντιδρούν αύριο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι στις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα μέσω των έμμεσων φόρων και την ανατροπή των συνταξιοδοτικών προσδοκιών.

Για «βαμπίρ και κανίβαλους» έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος με αφορμή την επίθεση στα εργατικά εισοδήματα. Το «90% της επιβάρυνσης του λογαριασμού πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τα οποία δεν ευθύνονται για την κρίση, και το 10% τα υψηλά. Αλλά και αυτοί (η μειοψηφία) τα παίρνουν πίσω από τη μείωση του εργατικού κόστους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος.
Τα συνδικάτα ασκούν κριτική για τα ακόλουθα:

**Της παρέμβασης στο Ασφαλιστικό είχε προηγηθεί έντονη φημολογία για πιο σκληρά μέτρα έτσι ώστε η τελική εκδοχή να φανεί.... light.

**Του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό έχουν προηγηθεί οι δραστικές περικοπές στις εργατικές αμοιβές και τις συντάξεις.

* Τα όρια ηλικίας δεν αυξάνουν αυτόματα αλλά η επιμήκυνση του εργασιακού βίου είναι απαραίτητη για λήψη στοιχειώδους σύνταξης.

**Με τον νέο ΛΑΦΚΑ επανέρχεται, με τον πλέον σκληρό τρόπο, η εσωτερική αναδιανομή και η περικοπή των αποδοχών πέραν κάθε ανοχής.

**Αν εφαρμοζόταν η δέσμη ιδεών Γιαννίτση η βασική σύνταξη θα ήταν 163 ευρώ και η αναπηρική 79.

**«Η μελέτη της ΓΣΕΕ ήταν σκουπίδια» (βασισμένη σε παραδοχές της προηγούμενης ενάρετης οικονομικά περιόδου) «και γι' αυτό πολτοποιήθηκε».

**Να δημοσιεύονται οι λίστες με όσους χρωστούν στα ταμεία μεγάλες εισφορές
http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.