# #

22 Μαΐ 2010

Τους ενοχλουν πολυ τα μπλογκς...ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ???


Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΒLΟGGΕRS, τα προϊόντα υποκλοπής ως αποδεικτικά στοιχεία και η προβολή των ποινικών δικών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τέθηκαν υπό την κρίση πανεπιστημιακών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Μαίου 2010 σε ειδική αίθουσα του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη, με θέμα: "Ζητήματα των ΜΜΕ" υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της ανωνυμίας των bloggers, από όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές και διοργανωτές που αξίζει να δούμε ποιοί ήταν:

Προεδρία
Ιωάννης Τέντες, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Εισηγήσεις
Γενική Εισήγηση
Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Παρουσίαση της δίκης μέσω των Μ.Μ.Ε
Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής, Δικηγόρος
Εγκλήματα διά του Τύπου (...υποτίθεται αριστερός και δημοκράτης, τι δουλειά έχει να συμφωνεί με όλους τους άλλους, που είναι σε κάθε περίπτωση φορείς εξουσίας??).
Φώτης Μακρής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Παράνομη βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση και αξιοποίηση του προϊόντος της υποκλοπής από τα Μ.Μ.Ε
Δημήτριος Ζημιανίτης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών
Κλείσιμο της συζήτησης - Συμπεράσματα:
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Αντεισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε Έθνος και ΝΕΑ

Νομίζω ότι οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι! Ενοχλούμε πολυ οι απλοί ιδιώτες μπλόγκερ, δεν μπορούν να μας ελέγξουν, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν ή να μας κλείσουν με οποιοδήποτε τρόπο το στόμα, και αυτό τους κάνει να αισθάνονται συνεχή την ανάγκη εξόντωσής μας!
Η ανωνυμία στη μπλογκόσφαιρα, ενός ιδιώτη, απλού ενεργού πολίτη, που θέλει να εκφραστεί ελεύθερα, είναι δικαίωμα αναφαίρετο και κατοχυρωμένο παγκοσμίως!
Τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με μία ιδιωτική ιστοσελίδα, χωρίς καμία επιχειρηματική οργάνωση και στελέχωση, που είναι καθαρά προσωπικό ημερολόγιο έκφρασης και γιατί όχι και κρίσης πολιτικών προσώπων και πολιτικών επιλογών!
Η νομολογία έκρινε ότι Ο νόμος περί τύπου δεν ισχύει για τα ιδιωτικά ιστολόγια!
Έχουμε δικαίωμα κύριοι να σας κρίνουμε για τις ανομίες σας!
Και φυσικά έχουμε δικαίωμα να σας κρίνουμε ανώνυμα, αφού το απόρρητο του διαδικτύου υπάγεται στο νόμο περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Και πάνω από όλα το διαδίκτυο έχει τους δικούς του κανόνες προστασίας και αποπομπής των υβριστικών και αντιδεοντολογικών blogs, που καθορίζονται από την Google.
Έξ άλλου είναι αστείο να ισχυρίζεστε ότι αν το κάνουμε επώνυμα, θα έχουμε την ευκαιρία να σας αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους!
Είναι βέβαιο ότι θα μας τσακίσετε αφού εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το πεπόνι!
Που να τρέχει ένας έρημος, επώνυμος μπλόγκερ να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις άδικες καταμηνύσεις και αγωγές που θα του ασκήσετε με τους μεγαλοδικηγόρους σας, αν τολμήσει να σας κρίνει και να σας καταγγείλει και μάλιστα μέσα σ' αυτό το τόσο σκοτεινό και χωλό σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης, που σήμερα καμία εμπιστοσύνη δεν εμπνέει πλέον στους απλούς πολίτες??
Άδικα ονειρεύεστε να μας θέσετε εκτός μάχης!!

Η μπλογκόσφαιρα είναι εδώ, είτε ανώνυμη είτε επώνυμη, θα σας παρακολουθεί, θα σας κρίνει και θα σας καταγγέλλει!!


Το δικαίωμά μας της ελεύθερης έκφρασης του λόγου δεν θα μας το στερήσει κανείς!
Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας!!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι με την ελεγχόμενη πληροφόρηση μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβοι γίνεται προσπάθεια (θα έλεγα μάλιστα πολύ χοντροκομμένη) να παραπλανηθεί ο Ελληνικός λαός. Τα μπλογκς (και μάλιστα όχι όλα για να είμαστε ακριβείς) παρέχουν ελεύθερη πληροφόρηση σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους. Είναι φανερό ότι τους έχουν καθίσει στο στομάχι και απειλούν. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους μπλόγκερς ώστε να ματαιωθούν τα αντιδημοκρατικά αυτά σχέδια. Πρέπει επίσης να πάρουν θέση και τα κόμματα της αριστεράς. Γιατί σιωπούν εφόσον κόπτονται για δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον περιμενουμε πολυ περισσοτερα απ οτι θα πρεπε απο τα κομματα της Αριστερας...Φοβαμαι πολυ οτι τους συμφερει κι αυτους αυτη η απαραδεκτη κατασταση με τα παπαγαλακια,διοτι οι περισσοτεροι μπλογκερς,οχι ολοι εχεις απολυτο δικιο σ αυτο,δεν χαριζονται και σε δικα τους "λαθη".π.χ. στα εθνικα θεματα...Φοβαμαι πολυ οτι απο τα κομματα της βουλης δεν εχουμε τιποτα να ελπιζουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν γεννήθηκα, οι γονείς μου με ενημέρωσαν ότι ο κόσμος τότε δεν μπορούσε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του, διότι κινδύνευε να εξοριστεί, να φυλακιστεί, να τιμωρηθεί. Μεγαλώνοντας έμαθα ότι ζούσα σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα όπου καθένας ήταν ελεύθερος να εκφράζει τη γνώμη του και ότι είχε δικαίωμα με τη συμμετοχή του στα κοινά να επηρρεάσει τη ζωή της χώρας αυτής. Σήμερα συνειδητοποιώ με μεγάλη μου λύπη ότι όχι μόνο δεν είμαστε ελεύθεροι να μιλάμε, αλλά είμαστε και εντελώς ανίκανοι να επηρρεάσουμε την προαποφασισμένη ζωή της χώρας αυτής.
    Εμείς όμως, όλοι οι ανώνυμοι μπλόγκερς, δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από ανώνυμοι πολίτες αυτής της χώρας που μέχρι σήμερα λέγαμε τη γνώμη μας και τις απόψεις μας στον οικογενειακό και φιλικό μας κύκλο κι εσείς δεν μας ακούγατε γιατί οι φωνές μας δεν ήταν αρκετά δυνατές για να φτάσουν στα αυτιά σας. Η μπλογκόσφαιρα είναι ένας μεγάλος οικογενειακός και φιλικός κύκλος όπου ο καθένας από εμάς λέει αυτό που σκέφτεται χωρίς καν να ακούγεται η φωνή του, γιατί γράφουμε χωρίς να μιλάμε κι εσείς επιτέλους μας ακούτε γιατί η φωνή της σιωπηρής πληκτρολόγησης των λέξεων είναι ανυπόφορη για τα αυτιά σας. Ανοίξτε τα λοιπόν και ακούστε μας, έχουμε πολλά να σας πούμε και φροντίστε να μάθετε κάτι από όσα λέμε. Είμαστε οι απλοί πολίτες αυτης της χώρας, υπάρχετε επειδή υπάρχουμε, η δουλειά και οι στερήσεις μας πληρώνουν τις δικές σας ανάγκες, φροντίστε νας μας προστατέψετε από κινδύνους αντί να μας απειλείτε. Απ' όσο γνωρίζω δεν ζούμε σε καθεστώς τυρρανίας, ψάχνοντας όμως διαπίστωσα ότι η δημοκρατία, καθεστώς το οποίο υπάρχει σ' αυτή τη χώρα, δεν θεωρείται τίποτα περισσότερο από εκλεγμένη ολιγαρχία.
    "Η ολιγαρχία, ενώ κατανέμει τους κινδύνους σ' όλο το λαό, για τα ωφελήματα όχι μόνο παίρνει τα περισσότερα, αλλά τα κρατάει για τον εαυτό της, αφαιρώντας όλα από τον λαό. Αυτά επιδιώκουν οι μεταξύ σας ισχυροί και οι νέοι, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν σε μια μεγάλη πολιτεία."

    Θουκυδίδου Ιστορία, Ζ', 39 (Δημηγορία Αθηναγόρα),
    Μετάφραση: Αγγελος Σ.Βλάχος, εκδόσεις "Εστία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.