# #

19 Μαΐ 2010

Aυστρία - Ελλάδα με Τρακτέρ - Αντίκες !


Με ταχύτητα 27 χιλιομέτρων την ώρα, θα διανύσουν συνολικά μία απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων...Έξι Αυστριακοί κι ένας Έλληνας, ο Νίκος Μανωλάκος, ανέβηκαν σε τέσσερα ...τρακτέρ αντίκες και ξεκίνησαν το μακρινό ταξίδι (μετ' επιστροφής), από την Αυστρία μέχρι τη χώρα μας.
Με μέση ταχύτητα 27 χιλιομέτρων την ώρα, θα διανύσουν, μία απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων, καλύπτοντας 120 με 180 χιλιόμετρα την ημέρα.

Το ταξίδι με τίτλο «Ανακαλύψτε το μύθο της Ελλάδας με τρακτέρ» ξεκίνησε στις 30 Απριλίου από μια μικρή αυστριακή κωμόπολη, το Poysdorf, που αποτελεί το πιο γνωστό κρασοχώρι της Αυστρίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου.

Σκοπός του εγχειρήματος, είναι να αναδειχτούν οι ελληνικές ομορφιές και να στηριχτεί ο ελληνικός τουρισμός, αφού όλα τα μέλη της αποστολής είναι φιλέλληνες.

Ο Νίκος Μανωλάκος, Έλληνας που ζει μόνιμα τα τελευταία 50 χρόνια στη Βιέννη, ήταν αυτός που ... έριξε την ιδέα στο τραπέζι.
«Το 2004 είχαμε ξανακάνει ένα ταξίδι από την Αυστρία έως την Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, καθώς οι πρόγονοι των αυστριακών τροφοδοτούσαν τον τσάρο με κρασιά. Λίγα χρόνια μετά, λόγω και της αγάπης για την Ελλάδα, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παρόμοιο ταξίδι με τα τρακτέρ μας, που είναι ηλικίας 50 και 60 χρόνων. Θέλαμε να διαφημίσουμε την Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα».

Τους ταξιδιώτες, που είναι μέλη της Λέσχης Παλαιών Αυτοκινήτων Oldtimer Club, τούς ενθουσιάζουν η φιλοξενία των Ελλήνων, ο ήλιος και το καλό φαγητό.
Η επταμελής ομάδα ξεκίνησε από την Αυστρία, έφτασε στην Ιταλία και από εκεί, με πλοίο, πέρασε στη χώρα μας.
Η πορεία στον ελλαδικό χώρο ακολούθησε τη διαδρομή Πάτρα, Ναύπλιο, Αθήνα, Θερμοπύλες, Μετέωρα, Όλυμπος, Βεργίνα.
Οι Αυστριακοί, μαζί με τον κ. Μανωλάκο, βρίσκονται σήμερα στη Βεργίνα και αύριο αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ επόμενος σταθμός είναι η Ουρανούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.