# #

27 Ιαν 2017

Ένα ζουρλομανδύα γρήγορα!

Τεράστια κρίνεται η επιτυχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που γενικά είναι τυφλή αλλά τώρα άνοιξε τα μάτια, αφού ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν λάβει μέρος στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ο εγχώριος διαφωτισμός - ξέρετε τώρα, το Μέτωπο Κοινής Λογικής ή Ακραίο Κέντρο ή Μεταρρυθμιστάν - ενθουσιάστηκε πολύ με την απόφαση του Αρείου Πάγου κι αυτό είναι πολύ διπολικό, αφού όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίζει ότι οι απολύσεις ΔΥ είναι αντισυνταγματικές, είναι διεφθαρμένη και κατευθυνόμενη, ενώ όταν αποφασίζει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το ίδιο αντισυνταγματικός,
είναι ανεξάρτητη και αδέσμευτη.

Ένα ζουρλομανδύα γρήγορα!

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα εκδοθούν, σε αντίθεση με την ποιητική συλλογή του Τάσου Κουράκη που εκδόθηκε και αναμένεται να κονταροχτυπηθεί στα Νόμπελ με την ποιητική συλλογή του Κων/νου Μπογδάνου, ενώ κανονικά θα συνεχίσουν να εκδίδονται και τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της Χρυσηίδας Δημουλίδου.

Στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου, η Τουρκία έβγαλε ένταλμα σύλληψης των 8 αξιωματικών, οπότε αν δείτε κανέναν από αυτούς να σουλατσάρει στην Πανεπιστημίου, βάλτε του τρικλοποδιά και φωνάξτε τον κοντινότερο Τούρκο μπάτσο που θα βρείτε να τον συλλάβει.

Bρε πατσαβουράκι Ερντογάν, αφού δεν υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης, τι μαλακίες κάθεσαι και βγάζεις; Το μόνο που υπάρχει είναι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αλλά η ΕΕ θέλει οι Τούρκοι να μείνουν εδώ και μάλιστα επικρότησε τη σθεναρή στάση της Ελλάδας που βασίστηκε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βέβαια, αυτό είναι επίσης πολύ διπολικό, αφού η ίδια ΕΕ θεωρεί την Τουρκία ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες.

Τι την κάνει τώρα να πιστεύει ότι οι 8 Τούρκοι θα βασανιστούν ή ακόμα και θα εκτελεστούν στα χέρια του Ερντογάν; Δημοκρατική χώρα δεν είναι η Τουρκία;

Μαθαίνοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε ξαφνικά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας που τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν σε κρίση, ενώ όταν αμφισβητεί την ελληνικότητα του μισού Αιγαίου οι διμερείς σχέσεις είναι αδελφικές και οι δύο χώρες στήνουν κοινά μπάρμπεκιου που καταλήγουν σε ομαδικές παρτούζες.

Προσωπικά, δεν ξέρω πού θα καταλήξει η υπόθεση - και μεταξύ μας ζμπούτσαμ κιόλας - αλλά δεν μπορώ να βλέπω πανηγυρισμούς για τη δήθεν ανεξάρτητη και γενναία στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης τη στιγμή που η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Καταρχάς υπονοείται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε οι 8 Τούρκοι να εκδοθούν αλλά ο Άρειος Πάγος αποφάσισε κόντρα στην επιθυμία της- γελάνε και τα μάρμαρα - και κατά δεύτερον ότι η απόφαση δεν επηρεάστηκε από κανέναν εξωτερικό παράγοντα - τα μάρμαρα κλαίνε από τα γέλια.

Πάντως, αν τα πράγματα ζορίσουν, μπορεί να αναλάβει δικηγόρος των 8 Τούρκων ο Φαήλος Κρανιδιώτης, να τους στείλει στο Ναϊρόμπι κι από εκεί στα χέρια του Ερντογάν, ώστε οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να αποκατασταθούν και η Ιστορία να επαναληφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οτσαλάν, Οτσαλάν, λευτεριά στο Κουρδιστάν!

by To Skouliki Tom


(Ανήθικο δίδαγμα: Έχει χαθεί κάθε λογική, κάθε κριτική σκέψη ανάγνωσης των γεγονότων. Οι πάντες πλέον δρουν με το θυμικό, αποθεώνουν και καταδικάζουν, πανηγυρίζουν και απογοητεύονται, αισιοδοξούν και καταστροφολογούν, ελπίζουν και απελπίζονται, με την ίδια ευκολία και ρυθμούς τόσο γρήγορους που δεν μπορείς πια να παρακολουθήσεις με κανένα τρόπο. Κι αυτό δείχνει ένα μόνο πράγμα: απέραντο φόβο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.