# #

23 Ιαν 2017

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκινούν και φέτος οι πατροπαράδοτες αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται κάθε χρόνο λίγο ξεκινήσει το Καρναβάλι.



Οι αγρότες με το επιμελημένα ατημέλητο στυλ τους -με τα μούσια και τα αμπέχωνα- βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και δίνουν μια ευχάριστη νότα στον βαρύ φετινό χειμώνα.

Στις φετινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν για πρώτη φορά και οι ...
χασισοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και της Κρήτης που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται από τον χιονιά και από μπάτσους που ήθελαν περισσότερα χρήματα για να κάνουν τα στραβά μάτια.

Κεντρικό αίτημα των αγροτών είναι να χαρίσουν οι τράπεζες τα δάνεια στο Mega, ώστε να ξεκινήσουν πάλι τα δελτία ειδήσεων του Mega και να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα για να κάνουν επανάσταση με την Όλγα Τρέμη.

Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν να ξεκινούν όλα τα δελτία ειδήσεων την ίδια ώρα, γιατί δεν μπορούν να ξεπαγιάζουν αυτοί στα μπλόκα από τις 6 ως τις 10, για να βγουν σε όλα τα κανάλια.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους αγρότες πως δεν υπάρχουν πια αγροτοσυνδικαλιστές-σταρ που να μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Ο Βαγγέλης Μπούτας έχει σιτέψει και δεν συγκινεί πια τις αστές που τον φαντάζονταν να τις αρπάζει από τα μαλλιά, να τις δένει πίσω από το τρακτέρ του και να τις πηγαίνει στην καλύβα του για να τους πετάξει τα μάτια έξω, λέγοντάς τους βρισιές και προστυχόλογα.


Ο Κρητικός αγρότης με τα γαλάζια μάτια αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των γυναικών για την αγροτιά αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα συμμετάσχει στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις γιατί ετοιμάζεται για την πρώτη του ταινία στο Χόλιγουντ.

Πληροφορίες από το αγροτικό ρεπορτάζ κάνουν λόγο για ένα τεκνό από την Κοζάνη που καλλιεργεί κρόκο, και έχει όλα τα φόντα να γίνει ο αγρότης της χρονιάς, αφού ένα άλλο φοβερό τεκνό από τις Σέρρες -που είναι βαμβακοπαραγωγός- δεν θα μπορέσει να βρεθεί στα μπλόκα, γιατί συμμετέχει στο Rising Star και τον έχει πάρει στην ομάδα της η Δέσποινα Βανδή.

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και ο ξάδερφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο που καλλιεργεί μανιτάρια πλευρώτους στο Κιλκίς, αν και την παράσταση αναμένεται να κλέψει μια βυζαρού αγρότισσα από την Καστοριά που θα σκάσει στο μπλόκο της Κρυσταλλοπηγής με κολλητό μπλουζάκι για να σπάσει κάπως η αντρίλα.

Το όμορφο αυτό σόου θα ολοκληρωθεί για μια ακόμα φορά με την πολύ καβλωτική φράση «σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες», αφού όλοι ξέρουμε πως, όταν οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, επιστρέφουν στα καφενεία για τσίπουρα και πρέφα.


 http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.