# #

24 Ιαν 2017

Κάποιοι Έλληνες -πολύ έξυπνοι άνθρωποι- τσακώνονται ακόμα για τα κόμματα...



Στην Ελλάδα ζούμε μια μοναδική κατάσταση.

Το επίσημο συνολικό ποσό δανειοδότησης πριν την κοινοβουλευτική έρευνα ήταν 284,9 εκατομμύρια ευρώ αλλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, το ποσό ανέρχεται στα 417 εκατομύρια ευρώ.

Παρά την οικονομική ύφεση, από το 2011 τα κόμματα δανείστηκαν 54 εκατομμύρια το 2011 και 48 εκατομμύρια το 2010.

Από το σύνολο των οφειλών, η ΝΔ οφείλει 210 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 196 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (ΑΤΕ), η οποία το έχει καταγγείλει.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει 190 εκατ. ευρώ, από τα οποία 158 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (ΑΤΕ), που επίσης έχουν καταγγελθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ...
8 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ, το οποίο εξυπηρετείται.

Το ΚΚΕ 8,3 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ και Attica Bank, τα οποία εξυπηρετούνται.

Τα κόμματα χρησιμοποιούσαν την μελλοντική εκλογική κρατική τους χρηματοδότηση σαν εγγύηση για να πάρουν τα δάνεια, πράγμα που είναι παράνομο από το 2014.

Ωστόσο, με την κατάρρευση του δικοματικού συστήmατος το 2012, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχασαν το 60% της εκλογικής τους επιρροής, που σήμαινε δραστική μείωση της κρατικής εκλογικής τους χρηματοδότησης.

Τώρα και τα δύο κόμματα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους που θεωρούνται μη εισπράξιμα· δηλαδή, θα τα χρεωθούμε εμείς χρηματοδοτώντας/ανακεφαλαιώνοντας τις Τράπεζες.

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση ανήκουν:
α) Στο νομοθετικό πλαίσιο που επέτρεπε την ανάληψη δανείων με εγγυηση την εκλογική χρηματοδότηση.

β) Στα ίδια τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ πρωτίστως, που περίμεναν να λαμβάνουν τα ίδια ποσοστά και άρα να έχουν την ίδια χρηματοδότηση, ενώ τώρα έχουν τα περισσότερα με διαφορά δάνεια και όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

γ) Στις τράπεζες που με βάση ότι ο δικομματισμός θα είναι παντοτινός αποδέχτηκαν την χορήγηση δανείων έχοντας ως εγγύηση ότι η κοινή γνώμη θα παραμείνει σταθερή.
Όλα τα δάνεια ξοδεύτηκαν σε πάγια κομματικά έξοδα (ενοίκια γραφείων, μισθοδοσία κοματικών υπαλλήλων, αγορές κλπ).

Στην ουσία, δημιουργήθηκε ένας νέος οικονομικός πυλώνας, ο κομματικός στρατός των επαγγελματιών της πολιτικής.

Αν τα δύο κόμματα ήταν σωματεία ή εταιρίες θα είχανε πτωχεύσει και διαλυθεί, αλλά, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ένα κόμμα δεν διαλύεται ακόμα και αν είναι πτωχευμένο.

Ένας επιχειρηματίας που πτώχευσε και έκλεισε την επιχείρηση του είναι άνεργος χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του, δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χάνει την περιουσία του, ενώ ο Κούλης με την Φώφη ηγούνται πτωχευμένων κομμάτων, το λογαριασμό για το πάρτι τους πληρώνει ο κόσμος δηλαδή τα κορόιδα.

Εν τω μεταξύ, τα δάνεια στα Μ.Μ.Ε. είναι 1,27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρ΄όλα αυτά, όμως, στο πόρισμα της επιτροπής δεν αποδίδονται ευθέως ποινικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πολιτικά ή μη πρόσωπα

Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο!





Carpe DIEM
Postman


 http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.