# #

28 Ιαν 2017

Αδωνις-Εβραίοι: Άσσος ημίχρονο, διπλό τελικό!


Μεγαλύτερη αξία, όταν τα λέει ρασοφόρος Μητροπολίτης.

Στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα. Εάν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, σας ενημερώνω ότι η Ελλάς βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών. Ο εχθρός έχει εισέλθει εντός των πυλών. Η Πόλις εάλω. Η Ελλάς βρίσκεται υπό κατοχή. Το επιβεβαιώνει αυτό ο πλέον καθ' ύλην αρμόδιος για τα εθνικά θέματα.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής. Πρώην χωροφύλαξ επί εθνοσωτηρίου επαναστάσεως 1967-74. Λαβών τον βαθμό του ταγματάρχου, δίδασκε στις σχολές στελεχών της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας. Αποστρατευθείς με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχου το 1976. 
Ο μεγάλος αυτός Ελληνας, με ανάρτησή του στο fb, είπε αυτά που δεν τολμάει να πει κανείς: «Η Ευρώπη έχει καταργηθεί. Οι δήθεν μετανάστες είναι απεσταλμένοι κατακτητές. Εχουν ήδη αρχίσει την εγκληματική δράση τους. Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Ελληνες. Ληστεύουν ή και κατακαίουν-καταστρέφουν ναούς των Ορθοδόξων.
Το άθεο κράτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί την αθεΐα και ετοιμάζει το μεγάλο τζαμί στον Βοτανικό. Ο Χριστός διώκεται. Σηκωθείτε από τον καναπέ της ραστώνης. Αναλάβατε τις ευθύνες σας. Σε λίγα χρόνια θα είμεθα ξένοι στον τόπο μας. Αλλοι θα κυβερνούν τον τόπο μας. Η Ελλάδα θα αποτελεί παρελθόν. Σας ερωτώ: Ακόμα δεν αγαναχτήσατε; Τότε είσθε άξιοι της τύχης σας. Είσθε ήδη υποδουλωμένοι.
Σήμερα μεν στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο δε, στους Μουσουλμάνους κατακτητές». Κι αφού σαν δεύτερος Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επαναστάσεως, κατέληξε: «Ελληνες αδελφοί. Εγώ είπα και ελάλησα. Αμαρτία ουκ έχω. Από δω και πέρα το κρίμα είναι δικό σας».
Μάλιστα. Δεν καλούν τον ελληνικό λαό να εξεγερθεί κατά των μουσουλμάνων κατακτητών ο Κασιδιάρης και ο Μιχαλολιάκος. Δεν λέγονται αυτά από κάποιον ιμάμη. Δεν ανατρέχουν σε θεοκρατικό κράτος. Δεν αναφέρονται στον Χομεϊνί. Δεν πρόκειται για Μεσαίωνα. Σήμερα που μιλάμε, εν έτει 2017, κηρύττει τον λόγο του Θεού ο εν λόγω Αμβρόσιος.

Την αγάπη και τη μετάνοια. Για τον έχοντα δύο χιτώνες, να δίνει τον έναν. Δεν τα λέει αυτά ο τυχάρπαστος χρυσαυγίτης της γειτονιάς. Τα λέει η εκκλησία. Κι ύστερα επιμένουν να αναρωτιούνται κάποιοι πώς είναι δυνατόν η Χρυσή Αυγή να έχει αυτήν την απήχηση κι αυτά τα ποσοστά. Φροντίζουν κι άλλοι να καλλιεργούν το χωράφι για να φυτρώνει ο σπόροςτου μίσους. Πολύ πριν εμφανιστεί η Χρυσή Αυγή. Κι όταν, μάλιστα, αυτά ακριβώς που λέει ο Μιχαλολιάκος τα λέει ο ρασοφόρος Μητροπολίτης, έχουν μεγαλύτερη αξία και πειστικότητα. Στην ίδια πελατεία απευθύνονται άλλωστε. 

Κι από τους μουσουλμάνους στους Εβραίους. Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος χθες κι ο Αδωνις Γεωργιάδης βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη. Επειδή υποστήριξε και προώθησε το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του (πατέρα) Πλεύρη. Αλλά και για το γεγονός ότι έχει συνυπάρξει κι έχει ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους συμπατριώτες του: «Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει πολλά για τον εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στη χώρα μας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη Δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας. Το ολοκαύτωμα του εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας». Ιδού, λοιπόν, η μεγάλη ανατροπή: Αδωνις-Εβραίοι, άσος ημίχρονο-διπλό τελικό. 


Αέρα πουλάει όταν καταφέρεται εναντίον των λαθρομεταναστών,  αέρα πουλάει όταν αποθεώνει τον Αντετοκούνμπο

\

Ιδού, λοιπόν, που δηλώσεις μετανοίας δεν υπέγραφαν μόνο οι κομμουνιστές στη Μακρόνησο. Δηλώσεις μετανοίας υπογράφουν εβδομήντα έτη μετά και οι εθνικόφρονες σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη. Και χωρίς να φάνε ούτε μία σφαλιάρα μάλιστα. Αυθορμήτως και αυτοβούλως. Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, όπως έχει πει ο Πάτροκλος στον Αχιλλέα. «Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει πολλά για τον εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στη χώρα μας» είπε ο Αδωνις. Μάλιστα. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι μιλάγαμε για κάποιον άλλον λαό, χωρίς ιστορία και χωρίς προσφορά στη χώρα μας. Θα δικαιούται κάποιος να είναι ρατσιστής κατά του λαού αυτού; Ποιος λαός άραγε δεν έχει ιστορία; Πράγματι. Ο ίδιος ο Αδωνις αποδεικνύει ότι δεν είναι ρατσιστής. Αποδεικνύει ότι είναι ένας σαχλαμάρας. Ενας αεριτζής.

Ούτε ακροδεξιός είναι ούτε εθνικόφρων. 
Τίποτα δεν είναι. Αέρα πουλάει. 
Ο,τι μπορεί να πουλήσει κάθε φορά πουλάει: Βιβλία, αντισημιτισμό, ρατσισμό, πατριωτισμό και πάνω απ' όλα τον εαυτό του. 

Ακόμα και τη γυναίκα του με φωτογραφίες στο instagram. Και τα παιδιά του. Οσο πίστευε τα αντισημιτικά και ρατσιστικά που έλεγε, άλλο τόσοπιστεύει τα «προοδευτικά» που λέει τώρα. Αέρα πουλάει όταν καταφέρεται κατά των λαθρομεταναστών, αέρα πουλάει όταν αποθεώνει τον Αντετοκούνμπο.


Του Κώστα Καίσαρη (πηγή: sentragoal.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.