# #

25 Δεκ 2015

Οι Λίβυοι απέστειλαν « προσκλητήριο» στον Β.Πούτιν να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην χώρα!





Οι Λίβυοι απέστειλαν « προσκλητήριο» στον Β.Πούτιν να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην χώρα!

Η Λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη, αιφνιδίασε την Δύση ζητώντας από τον Ρώσο Πρόεδρο να κάνει «την ίδια καλή δουλειά» όπως στην Συρία και στην δοκιμαζόμενη Λιβύη...

Οι Λίβυοι αφού εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ρωσία για την συγκατάθεση και την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην μεγάλη κρίση της Λιβύης, ζήτησαν την ρωσική συνδρομή στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας,

σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Khalifa Ghawi, και δηλώσεις του στον ρωσικό τύπο.

Την ίδια ημέρα, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Τρίπολης είχε συνάντηση με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην Μόσχα.

«Ζητήσαμε από την διεθνή κοινότητα, και πρώτα απ “όλα από την Ρωσία, μια σημαντική χώρα, να βοηθήσει το λαό της Λιβύης να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό , παράσχοντας υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η ρωσική απάντηση ήταν ότι η χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει οποιαδήποτε χώρα [στο πλαίσιο αυτό]», δήλωσε ο Ghawi μετά την συνάντηση.


Η Λιβύη είναι σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο αντίπαλες κυβερνήσεις στην χώρα, μία με έδρα την πόλη του Τομπρούκ και μία άλλη στην Τρίπολη.

Νωρίτερα μέσα σε αυτόν μήνα, υπογράφηκε μια ειρηνευτική συμφωνία στο Μαρόκο από ορισμένα μέλη από τα αντίπαλα κοινοβούλια.

Εν μέσω της αστάθειας και του εμφυλίου πολέμου στην Λιβύη, βρήκαν ευκαιρία οι τζιχαντιστές και μεταφέρουν χιλιάδες αντάρτες από την Συρία. Οι δυνάμεις αυτές δεν αντέχουν τον ανηλεή βομβαρδισμό από την ρωσική αεροπορία.

Αυτό όμως που διαφαίνεται από την πολύ πιθανή κάθοδο των Ρώσων στην Λιβύη , άντρο της τρομοκρατίας σήμερα, είναι η δημιουργία πιθανόν, ναυτικής βάσης στην Τρίπολη για τον ρωσικό στόλο της Μεσογείου.

Έτσι η Μόσχα θα βρίσκεται «δίπλα» ακριβώς στα τεράστια κοιτάσματα της Αιγύπτου και θα ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο.


Η Δύση αφού μάζεψε κάποια μέλη των λιβυκών κυβερνήσεων και τους ζήτησε να ενωθούν , τους υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια, με ανταλλάγματα τις πετρελαιοπηγές.

Οι Λίβυοι προφανώς διαβλέποντας τις προθέσεις των δυτικών στράφηκαν στην Μόσχα για την κατοχύρωση των δικών τους συμφερόντων .

Στο παιχνίδι αυτό στην Λιβύη θα εμπλακεί ΣΙΓΟΥΡΑ και η Κίνα η οποία διαθέτει τεράστια συμφέροντα.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα συνδράμουν στις επιχειρήσεις , με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «liaoning». Κάτω από την Κρήτη αναμένεται να «αυξηθεί» η κίνηση λίαν συντόμως.

Υπενθυμίζεται επίσης και η πρόθεση της Βρετανίας να αποστείλει 1000 καταδρομείς στην χώρα αυτή, για να βοηθήσει την κατάσταση με την τρομοκρατία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.