# #

26 Δεκ 2015

Από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις είναι υπάλληλοι των "επενδυτών" και των funds - Η Αριστερά αλώνει την Ελλάδα με μνημονιακούς παράνομους νόμους.

Κυβερνήσεις υπάλληλοι πολυεθνικών...

Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η αριστερή κυβέρνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια παγκοσμίως στον τουριστικό κλάδο. 

Ενέκρινε την εκμετάλλευση 2,350 στρεμμάτων στην Κοιλάδα Ερμιονίδας τα οποία θα γίνουν μπετόν και γήπεδα γκολφ αποκλειστικής περιουσίας της Dolfin Capital Investrors. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε και έτσι το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε επί της πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου ως "Στρατηγικές Επενδύσεις", εδραιώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά σήμερα εκτελείται επί πρωθυπουργίας ...
Τσίπρα. 

Η επένδυση που περιλαμβάνει γκολφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τουριστικές κατοικίες, θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.350 στρεμμάτων η οποία χωρίζεται: 
Στην πρώτη ζώνη επιφάνειας 824 στρεμμάτων που ορίζεται ως η περιοχή του γηπέδου γκολφ, στη δεύτερη ζώνη επιφάνειας 1.194 στρεμμάτων, που ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης παραθεριστικού- τουριστικού χωριού, όπως κι επιπλέον 8 στρέμματα που αποτελούν τμήμα της προς πολεοδόμηση έκτασης του παραθεριστικού−τουριστικού χωριού. 

Το παραθεριστικό ρώσικο-γερμανικών συμφερόντων "Village Mare" που υλοποίησε στην Χαλκιδική ως διευθύνων σύμβουλος, ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ  Πιτσιόρλας, απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. 

Το πρότζεκτ είναι: Μπετόν να καταστραφεί η ελληνική γη για παραθεριστικές κατοικίες, παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες και με μοναδικό σκοπό  οι πλούσιοι τουρίστες να παραθερίζουν με υπηρέτες, γκαρσόνια, καμαριέρες και καθαρίστριες ελληνικής ιθαγένειας.

Στρατηγική...παράδοση

Πριν καλά-καλά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μάς βάλει στο χορό των μνημονίων το πρώτο που έκανε ήταν να περάσει με νόμο την εκχώρηση ελληνικής γης, αιγιαλών, αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται μέσα στην υπό εκμετάλλευση έκταση σε ξένους επενδυτικούς κολοσσούς με τις λεγόμενες διαδικασίες fast track με τον νόμο 3894/2010. 

Ψήφισαν τότε το εργαλείο των επενδυτών με το οποίο μέσα σε ένα μήνα θα μπορούν να πάρουν όλες τις εγκρίσεις για έργα (ακόμα και για περιβαλλοντικούς όρους) με το πρόσχημα ότι η μέχρι τότε γραφειοκρατία δημιουργούσε την μίζα στους δημοσιουπαλληλικούς και κυβερνητικούς κύκλους αποθαρρύνοντας τους επενδυτές να κάνουν έργα ανάπτυξης στην χώρα. Αντί, λοιπόν να αυστηροποιήσουν τους νόμους της μίζας τιμωρώντας βαρύτατα πολιτικούς και υπαλλήλους άνοιξαν την πόρτα διάπλατα σε ξένους επενδυτές χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι ότι η μίζα δεν δίνεται κάτω από το τραπέζι τουλάχιστον σε εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ερχόμενη η ΝΔ στην εξουσία, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για τους εν λόγω επενδυτές. Ποιος θα ξεχάσει την υπουργό Κεφαλογιάννη η οποία μιλούσε για ολόκληρα εκτάρια ελληνικής γης που θα δοθούν σε επενδυτές για να κάνουν.....γκολφ! 

Έτσι λοιπόν, το 2013 ψηφίζουν τον νόμο 4164 με τον ευφάνταστο τίτλο «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις". Αυτός ο νόμος δεν είναι τίποτε παραπάνω από την συνέχιση ευκολιών του νόμου που είχε ψηφίσει τρία χρόνια πριν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. 

Η επένδυση που περιλαμβάνει γκόλφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τουριστικές κατοικίες, θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων η οποία χωρίζεται: Στην πρώτη ζώνη επιφάνειας 824 στρεμμάτων που ορίζεται ως η περιοχή του γηπέδου γκόλφ, στη δεύτερη ζώνη επιφάνειας 1.194 στρεμμάτων, που ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης παραθεριστικού- τουριστικού χωριού, όπως κι επιπλέον 8 στρέμματα που αποτελούν τμήμα της προς πολεοδόμηση έκτασης του παραθεριστικού−τουριστικού χωριού.

Ανάμεσα στις πολλές διευκολύνσεις (οι οποίες είναι κυριολεκτικά παράνομες) έβαλαν από τότε και τις εξής παραγράφους με τις οποίες κανονικά ξεπουλούν γη χωρίς να παίρνουν τα ανάλογα αντισταθμιστικά: 
Πρώτα κατοχύρωσαν την  διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, η παροχή φοροαπαλλαγών, και η έκπτωση ύψους 10% των παραβόλων που είναι απαραίτητα σε κάποιες άδειες.  

Μπορεί οι φορολογία για τους Έλληνες συνεχώς να ανεβαίνει σε σημείο εξαθλίωσης πολιτών και ελληνικών επιχειρήσεων αλλά για τα αναπτυξιακά κοράκια όχι μόνο είναι σταθερό αλλά έχουν και φοροαπαλλαγές.

Το δεύτερο και σημαντικότερο διότι εδώ πρόκειται για "νόμιμη" παρανομία περί περιβαλλοντικών όρων, πολεοδομικών παραβάσεων είναι ότι πέρασαν διάταξη με την οποία παραμερίζεται ο νόμος και ο εκάστοτε υπουργός παρανομεί νομίμως:  
Η Έκδοση Άδειας Εγκατάστασης και Άδειας Λειτουργίας είναι ευθύνη του Υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος την δίνει μέσα σε έναν μήνα από την αίτηση του "επενδυτή". Μάλιστα, σε περίπτωση που μία άδεια δεν εκδίδεται εντός των απαιτούμενων χρονικών ορίων, ο Υπουργός Ανάπτυξης εξουσιοδοτείται να την εκδώσει εντός ενός μηνός. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν υπάλληλοι διαπιστώσουν παρατυπίες ή έργα που δεν συνάδουν με την νομιμότητα στις μελέτες, ο υπουργός τους παρακάμπτει και βάζει την υπογραφή του νομιμοποιώντας ακόμα και την παρανομία.

Πρόεδρος της Επενδυτοκρατίας

Σε αυτή την χώρα όσο άσχημα και να διοικούνταν επί δεκαετίες υπήρχαν και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που όριζαν την ισχύ της δημόσιας περιουσίας, του χωροταξικού πλαισίου των Περιφερειών αποτρέποντας καταστάσεις των οποίων τα αποτελέσματα βλέπουμε στις Σκουριές. 

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις το 2013 στον ίδιο νόμο έβαλαν και μία ακόμη παράγραφο με την οποία ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας γίνεται κυριολεκτικά υπάλληλος των επενδυτών. 

Διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης "Enterprise Greece", που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σελίδα real estate που καλεί ξένους να αναπτύξουν την Ελλάδα όπως αυτούς συμφέρει: 
"Ο Νόμος 4146/2013 εισάγει επίσης τον θεσμό των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις Στρατηγικές Επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για το χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την Παραχώρηση Αιγιαλού και Παραλίας και για τα οποία προβλέπεται αναλογική εφαρμογή των ΕΣΧΑΔΑ, του ν. 3986/2011, περί δημοσίων Ακινήτων. Χρήση των σχετικών πλαισίων μπορεί να γίνεται κατόπιν αιτήματος του επενδυτή". 

Ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας γίνεται βάση νόμου ένας άτυπος βασιλέας ο οποίος αλλάζει κατά το συμφέρον των επενδυτών όλο τον χωροταξικό χάρτη της Ελλάδας δίνοντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ σε "Στρατηγικούς Επενδυτές".

Οι της Αριστεράς Επενδυτές

Αφού πρώτα έδωσαν τον παράδεισο στην Κοιλάδα Ερμιονίδας οι αριστεροί που θα χτυπούσαν το κεφάλαιο προεκλογικά, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Σταθάκης δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με το νόμο των "Στρατηγικών Επενδύσεων". Έτσι λοιπόν, επειδή υπήρχε η προϋπόθεση οι "στρατηγικοί επενδυτές" να ξεκινούν με τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την επένδυση (άλωση) της χώρας, ο εν λόγω υπουργός θέλει να κατεβάσει το ποσό διότι αυτή η προϋπόθεση σταμάτησε το fast track.

Επίσης επειδή μέχρι σήμερα μόνο 4,2 δις ευρώ επενδύθηκαν με τον εν λόγο νόμο δεν είναι ικανοποιημένος και η κυβέρνηση εξετάζει και την λύση της αλλαγής κινήτρων σε κάποιες επενδύσεις προς την κατεύθυνση των φορολογικών ελαφρύνσεων σε συνεννόηση με τους επενδυτές. 

Δεν έφταναν οι μέχρι σήμερα φοροελαφρύνσεις που είχαν τώρα η Αριστερά θα τους κάνει κι άλλα φορολογικά δωράκια. 

Πέρα όμως από τα bonus σε όσους επενδυτές θα έρθουν να κάνουν την Ελλάδα επενδυτικό φορολογικό παράδεισο, ο υπουργός Σταθάκης βάζει στο παιχνίδι και την Αναπτυξιακή Τράπεζα και εκτελώντας την διαταγή των δανειστών πρωτοστατούντος του Γιούνκερ, οι "στρατηγικοί επενδυτές" να παίρνουν δάνεια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες επενδύσεων. 

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι επενδυτές χαίρονται
Εν ολίγοις αυτό που έκανε η νυν κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με παρεμβολή νέων στοιχείων από την κυβέρνηση Σαμαρά. 
Πρώτον ελευθερώνουμε την πώληση δημόσιας γης. 

Δεύτερον αλλάζουμε τους νόμους της χώρας για να μην υπάρχει εμπόδιο (κυρίως χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό), τρίτον μέσω της πώλησης των "κόκκινων επιχειρηματικών δανείων"  αρπάζουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις τα funds. Τα funds τα ονομάζουμε "στρατηγικούς επενδυτές" για να έχουν τις φοροελαφρύνσεις και τον μη κρατικό έλεγχο, αμέσως μετά δεν επενδύουν με δικά τους χρήματα αλλά με χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ), από εταιρείες κοινοπραξίας που φτιάχνουν με τις Τράπεζες  και από τις Ευρωπαϊκές Επενδυτικές Τράπεζες. 

Ο υπουργός Σταθάκης βέβαια, τώρα που η καταστροφή όλων των τομέων της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής και οικονομίας έχει καταρρεύσει θέλει να διαπλατύνει τον νόμο έτσι ώστε να χωρούν σε αυτόν τα πάντα. Από τεχνολογία μέχρι υγεία. 

Το ύποπτο είναι ότι τελευταία ο υπουργός στους λόγους του αναφέρεται και στην έρευνα κι αυτό είναι ένα χτύπημα στην πόρτα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων που ίσως χρειαστούν "στρατηγικό επενδυτή" για το ερευνητικό τους έργο. 

Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από όλα αυτά; 
Απολύτως τίποτε αντιθέτως θα χάσει τα πάντα εκτός από την ήδη χαμένη εθνική κυριαρχία της. 

Ακόμα και το επιχείρημα για τα εργατικά χέρια και τις θέσεις εργασίας που θα δοθούν είναι ένα τεράστιο ψέμα. 
Πρώτον διότι με την αλλαγή του εργασιακού και ασφαλιστικού ο Έλληνας εργαζόμενος σε αυτές θα είναι ένας υπάλληλος του επιπέδου Βουλγαρίας με δικαίωμα όχι συλλογικών συμβάσεων αλλά συλλογικών απολύσεων 
και δεύτερον πουθενά ο νόμος δεν διευκρινίζει αν τις θέσεις εργασίας θα τις καλύψουν Έλληνες ή άλλες εθνικότητας εργαζόμενοι. Παρόμοιες επενδύσεις έχουν ξεκινήσει Κινέζοι "στρατηγικοί επενδυτές" στην Βορειοδυτική Αφρική φέρνοντας ολόκληρα συνεργεία και προσωπικό αποκλειστικά από την Κίνα, η οποία τους διευκολύνει κι εκείνη φορολογικά για τις θέσεις κινέζικου εργατικού δυναμικού που απασχολεί μειώνοντας τους εκεί δείκτες ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.