# #

13 Ιαν 2015

Οι δήθεν δημοσιογράφοι, οι κατ' επάγγελμα ψεύτες, οι κατά παραγγελία συκοφάντες, που τη νύχτα των εκλογών θα γλύφουν το νέο αρχηγό



"Το να σκοτώνω είναι η δουλειά μου και η δουλειά είναι καλό πράγμα"

Μα πεθαίνουν άνθρωποι κύριε δήμιε, κύριε μισθοφόρε, κύριε πληρωμένε δολοφόνε.

 "Δεν έχω κάτι προσωπικό, είναι θέμα δουλειάς, άλλωστε εντολές εκτελώ".

"Εντολές εκτελώ". 
Τι όμορφο παραμύθι αλήθεια! 
Πως μια τόση μικρή πρόταση περικλείει μέσα της τόσο πολύ κυνισμό και υποκρισία! 
Τι άλλοθι γίνεται για κάθε έγκλημα προς το συνάνθρωπο! 

Αναρωτιέμαι, αν μια εγκληματική εντολή αφορούσε τον ίδιο τον "εκτελεστή" της, τι θα γίνονταν. Αν ζητούσαν πχ από αυτόν που "εκτελεί τις εντολές" των ανωτέρων, να τίναζε τα μυαλά του στον αέρα, να έπεφτε από το γκρεμό, να ακρωτηρίαζε έστω το χέρι του. 

Θα εξακολουθούσε να είναι "πιστός";


Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. 
Τα αφεντικά δεν σκοτώνουν τους υπηρέτες τους, τουλάχιστο όχι πριν αυτά να κάνουν τη βρομοδουλειά τους. Μετά θα βάλουν άλλους να τους βγάλουν από τη μέση, αν φυσικά κρίνουν, ότι κάτι τέτοιο τους συμφέρει.

Για μια θεσούλα ή ένα επίδομα πουλάνε κάποιοι εύκολα και συνείδηση και ηθική. Άλλωστε αεριτζήδες είναι μια κι η συνείδηση τους όπως και το ήθος τους είναι ανύπαρκτο. Δεν είναι μόνο ο φόβος που κάνει κάποιους να εκτελούν εντολές. Όχι, τους αρέσει. Μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά θέλουν να προξενούν πόνο. Και να! Βρίσκουν βολική δικαιολογία την άνωθεν εντολή που θα κοιμίσει τις ερινύες.

Από υποστηρικτές της δικτατορίας και μαυραγορίτες, ως ναζί εγκληματίες πολέμου και μισθοφόρους βιαστές γυναικόπαιδων, ο φερετζές του βασανιστή είναι αυτή η φράση. Σ' αυτή καταφεύγει, όταν τα πράγματα σκουρύνουν κι έρθει αντιμέτωπος με την τιμωρία για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Αλλά σήμερα μιλάω για τους δήθεν δημοσιογράφους, τους κατ' επάγγελμα ψεύτες, τους κατά παραγγελία συκοφάντες, που τη νύχτα των εκλογών θα γλύφουν το νέο αρχηγό και θα τα ρίξουν όλα τα αίσχη που έκαναν στην "πίεση που είχαν από τον προηγούμενο". 

Τόσο αισχροί! 
Από κοντά κι οι δημοσκόποι που κατασκευάζουν απίστευτα παραμύθια.

Κι οι ναζί στη Νυρεμβέργη αυτό επικαλέσθηκαν, εκτελούσαν εντολές, αλλά δε φάνηκε να τους βοηθάει και πολύ. Γιατί το δικαστήριο είπε για το θέμα ότι ο άνθρωπος ξεχωρίζει το δίκαιο και το λογικό από το παράλογο και το άδικο, το εγκληματικό. Κι ότι πάντα υπάρχει επιλογή. 

mitsos175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.