# #

14 Ιαν 2015

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία.(Βίντεο)

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία.
Από αριστερά προς τα δεξιά:1)Γραβάνη Βικτωρία 2) Ζάννας Ζήσης 3) Καστόρης Αστέριος 4)Μπονοβόλιας Νίκος 5)Σκούφα Ελισάβετ (Μπέτυ) 6) Τζαμακλής Χαρίλαος.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πιερίας Γνωσούλα Χαιλατζίδου.στο κέντρο της φωτογραφίας

Μόλις δυο βδομάδες μας χωρίζουν από την κάλπη, τα αποτελέσματα  της οποίας θα κρίνουν
-αν θα συνεχιστούν οι ίδιες καταστροφικές πολιτικές, που από τη μεταπολίτευση και μετά υπηρέτησαν τα δυο, πάλαι ποτέ μεγάλα, κόμματα εξουσίας και οι οποίες μας οδήγησαν στα μνημόνια και στον πάτο της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης,
-ή αν θα ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη ελπιδοφόρα πορεία του τόπου και των ανθρώπων του.

Εκτιμούμε ότι ο λαός, αυτή τη φορά-θα αρνηθεί να αναθέσει στους υπεύθυνους της καταστροφής ρόλο πρωταγωνιστή,- ότι θα τους καταδικάσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, μαζί με όσους επαγγέλλονται τις ίδιες πολιτικές, με …
παραλλαγές, μέσα από νεόκοπους κομματικούς σχηματισμούς

-και ότι θα εμπιστευτεί τις δυνάμεις εκείνες που αντιτάχθηκαν εξ αρχής στις πολιτικές βάρβαρης λιτότητας για τους πολλούς και στις πολιτικές της υποταγής στα μνημόνια.

Εκτιμούμε ότι ο λαός με τη ψήφο του θα αποδείξει ότι δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, ότι θα τους δώσει να καταλάβουν μια και καλή πως τα ψέματά τους τελείωσαν, ότι τους πήρε χαμπάρι κι ότι δε φοβάται τίποτα πια, αφού έτσι που τον κατάντησαν δεν έχει τίποτα να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του.

Πιστεύουμε ότι αυτή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στο 1% του πληθυσμού που κέρδιζε πάντα και συνεχίζει  να κερδίζει εν μέσω οικονομικής κρίσης,
θα τους γυρίσει την πλάτη

και θα συνταχθεί με τις δυνάμεις εκείνες που εκπροσωπούν τον κόσμο της δουλειάς, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας.
                                     2

Στη κρίση αυτού του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το πρόγραμμά του, ζητώντας του όχι μόνο να το στηρίξει, αλλά και να πρωταγωνιστήσει ενεργά στην υλοποίησή του.

Ζητάμε τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, εκείνων που μας εμπιστεύτηκαν και στο παρελθόν αλλά και  εκείνων που προδόθηκαν δίνοντας εμπιστοσύνη σε  πολιτικές δυνάμεις  που άλλα έλεγαν προεκλογικά και αλλιώς πορεύονταν στη συνέχεια.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα απαλλάξει τη χώρα και το λαό  από τα νεοφιλελεύθερα δεσμά των μνημονίων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εθνικό σχέδιο  εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση,

ένα σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με μέτρα προστασίας των αδύναμων, όλων εκείνων που στερούνται τα βασικά αγαθά.

ένα σχέδιο αποκατάστασης των πληγών και άρσης των αδικιών που άφησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική στην οικονομία, την κοινωνία και τον δημόσιο πλούτο,

ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, στη βάση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης, στηριγμένης στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

ένα σχέδιο που θα ανακουφίσει την κοινωνία, με  ανάκτηση της εργασίας και επανεκκίνηση  και λειτουργία  της πραγματικής  οικονομίας

ένα σχέδιο δημοκρατικού μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος για να επικρατήσουν επιτέλους σε αυτόν τον τόπο η διαφάνεια και η δικαιοσύνη, να εδραιωθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.



                                             3
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη φορά και η συντριπτική πλειοψηφία  των ψηφοφόρων της Πιερίας θα συνταχθεί με το σχέδιο της ελπίδας.

Γιατί ζήσαμε και στον τόπο μας τις επιπτώσεις της άλλης πολιτικής.
Είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια τους εκπροσώπους της Πιερίας στο Εθνικό κοινοβούλιο να συντάσσονται με όλα εκείνα τα μνημονιακά μέτρα που έφεραν τους συνταξιούχους στα πρόθυρα της εξόντωσης,
που οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους,
που έκοψαν όλους τους δρόμους για εξεύρεση εργασίας στους νέους στέλνοντας πολλούς από αυτούς στο εξωτερικό,
που απαξίωσαν τις δομές υγείας στο νομό, που έθεσαν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες.

Τους είδαμε να συναινούν
στην παραχώρηση της εθνικής οδού στους ιδιώτες που μας γέμισαν με διόδια (μετωπικά και πλευρικά),
στο ξεπούλημα παραλιακών εκτάσεων της Πιερίας (μέσω του περιβόητου ΤΑΙΠΕΔ).

Τους είδαμε να ψηφίζουν νόμους που χαντακώνουν
τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις του νομού, σε όφελος μεγάλων all inclusive  ξενοδοχειακών μονάδων,
νόμους που καταστρέφουν τους αγρότες τους  κτηνοτρόφους και τους αλιείς του νομού,
νόμους που οδηγούν σε απόγνωση εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Αυτές ήταν και θα είναι οι επιλογές τους, αυτές είναι οι πολιτικές του κόμματος που εκπροσωπούν και οι τέσσερις μέχρι χτες βουλευτές του νομού.

                                         4
Δεν μπορεί όμως να είναι αυτό το μέλλον της Πιερίας.
                                      
Όπως  η χώρα έτσι και αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον αν δεν ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δεν έχει μέλλον αν δεν αλλάξουν και οι άνθρωποι που θα ασκήσουν τις νέες πολιτικές,
που θα δώσουν τις μάχες μέσα και έξω από το κοινοβούλιο με το λαό και για το λαό.

Το ψηφοδέλτιο που σήμερα σας παρουσιάζουμε είναι ένα  ψηφοδέλτιο με πρόσωπα καθαρά, με πρόσωπα που η διαδρομή τους, οι αγώνες τους, η συλλογική και συνδικαλιστική τους δράση και  κυρίως το ήθος τους αποτελούν   εγγύηση.

Ένα ψηφοδέλτιο με πρόσωπα γνωστά στους πολίτες του νομού. Γνωστά μέσα από την καθημερινή τους σχέση με τους ανθρώπους αυτού του τόπου και με τα προβλήματα των πολιτών, μέσα από τους συνεχείς αγώνες που με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια έδωσαν και δίνουν για μια καλύτερη  ζωή.


Είναι ένα ψηφοδέλτιο ανατροπής, ένα ψηφοδέλτιο που αποδεικνύει ότι δεν είναι η γραβάτα που κάνει τον/ην βουλευτή, αλλά οι πολιτικές του επιλογές, η κοινωνική του ευαισθησία, η συνέπειά του, η αξιοπρέπειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.