# #

17 Ιαν 2015

Συνέντευξη-Αστέριος Καστόρης....Θα ξαναμοιράσουμε την τράπουλα δίκαια...

Αστέριος Καστόρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το λαό, θα καταργήσει τα Μνημόνια



Με μπόλικες αγωνιστικές περγαμηνές, όχι μόνο εξαιτίας της κομματικής του ιδιότητας (διετέλεσε γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ενώ σήμερα είναι μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος του εργασιακού τομέα, του τομέα υγείας και της αγροτικής πολιτικής στον νομό), αλλά και από τη συνεχή παρουσία του στο συνδικαλισμό (από νεαρή ηλικία μέλος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου του Ψ.Ν.Π.Ο και σήμερα πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ) και στα κινήματα που αναπτύχθηκαν στο νομό (κατά των διοδίων, Κόντρα στο ρεύμα, ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, καθώς και στις επιτροπές υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας),
ο 54χρονος Αστέριος Καστόρης (τεχνικός στον Ψυχιατρικό τομέα του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης και αγρότης), υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με το φηοφοδέλτιο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ζητά από τους Πιεριείς ψηφοφόρους να....
εμπιστευτούν και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέλος στη βάρβαρη λιτότητα και να ξαναφέρει την ελπίδα στη χώρα και στην Πιερία. Και εμφανίζεται αισιόδοξος πως η κάλπη της 25ης του Γενάρη θα σημάνει αυτό το νέο ξεκίνημα.



Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι η Πιερία, μια περιοχή που παραδοσιακά κυριαρχεί η Ν.Δ, θα κάνει στροφή και θα ψηφίσει αριστερά;

Πιστεύω ότι η ανάγκη να απαλλαγεί ο τόπος από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε ως εδώ με τις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές του, είναι αυτή που υπαγορεύει στον κόσμο να αρπάξει αυτήν την ιστορική ευκαιρία και να βάλει με τη ψήφο του τέλος στις πολιτικές που υπηρετούν τους λίγους, τους πολύ λίγους, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.

Να βάλει τέλος στη βαρβαρότητα της λιτότητας και των θυσιών στο όνομα μιας  οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθυνόμαστε. Μέχρι και Σόιμπλε είπε πως για την κρίση ευθύνονται οι ελίτ. Αλλά την πληρώνουμε εμείς.

Στην Πιερία δεν έχουμε ούτε εφοπλιστές, ούτε τραπεζίτες, ούτε εθνικούς εργολάβους.
Οι Πιεριείς ψηφοφόροι είναι άνθρωποι της δουλειάς, αγρότες, μισθωτοί, μικρομεσαίοι, άνθρωποι που ζουν στο πετσί τους, με τον πιο δραματικό τρόπο, τις επιπτώσεις των πολιτικών που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι κυβερνώντες. Οι Πιεριείς έχουν καταλάβει πια πως δεν πάει άλλο.

Ναι, πιστεύω στ’ αλήθεια πως δεν θα υποκύψουν αυτή τη φορά στα ψέματα που με απίστευτη ευκολία ξεστομίζουν όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο. Παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, που πιάστηκε στα πράσα, να λέει σε ψηφοφόρους του ότι το κόστος των ψηφοδελτίων αυτών των εκλογών είναι 50 εκ. ευρώ, ενώ είναι 1,5 εκ. ευρώ.

Ναι, πιστεύω στ’ αλήθεια πως οι Πιεριείς ψηφοφόροι δεν θα υποκύψουν αυτή τη φορά στις κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις, γιατί τις πλήρωσαν πανάκριβα και θα κληθούν να τις πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά αν επιτρέψουν να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές.
Πιστεύω στ’ αλήθεια πως οι Πιεριείς ψηφοφόροι, ακόμη κι αν δε συμφωνούν απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιλέξουν να «ρισκάρουν» να τον στηρίξουν, αντί να προτιμήσουν τη σιγουριά της εξαθλίωσης.

Σε τι στοχεύει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ; Και ποιος εγγυάται ότι θα εφαρμόσει όσα υπόσχεται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται κατ’ αρχήν, με τη στήριξη του λαού, να καταργήσει τα Μνημόνια, και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος. Στόχος μας να διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του για να γίνει βιώσιμο. Δε γίνεται να παίρνουμε συνεχώς δανεικά για να ξεπληρώνουμε δανεικά.

Δεύτερος στόχος μας είναι να σώσουμε όσους τα μνημόνιά τους έριξαν στο γκρεμό. Κι αυτό δεν είναι απλά υπόσχεση, είναι υποχρέωση και καθήκον της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτος στόχος, να ξαναμοιράσουμε την τράπουλα δίκαια. Να καταργήσουμε όλους εκείνους τους φόρους που φορτώθηκαν δυσανάλογα στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων, μικρομεσαίων και αγροτών και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Τέταρτος στόχος, η θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος και του κράτους, που θα βάλει τέλος στη διαπλοκή και στις πελατειακές σχέσεις.
Όσο για το ποιος εγγυάται την εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων, δεν είναι άλλος από την πλειοψηφία του λαού, που ζητάμε όχι μόνο να μας στηρίξει στην κάλπη, αλλά και να συμπορευτεί μαζί μας την επόμενη μέρα. Να συμμετάσχει ενεργά σε όλες αυτές τις ανατροπές που σχεδιάσαμε και μαζί θα σχεδιάζουμε κάθε φορά που προκύπτουν κρίσιμα ζητήματα.


Ο λαός θα είναι η νέα, σκληρή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που θα δώσει με την ψήφο του στις 25 του Γενάρη μια ισχυρή πλειοψηφία στη νέα κυβέρνησης της Αριστεράς, για να μπορούν να γίνουν πράξη όσα θα φέρουν ξανά την ελπίδα στον τόπο μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.