# #

14 Ιαν 2015

Ένδειξη ψυχικής διαταραχής οι selfies ...ΔΕΙΤΕ



Η είδηση που ακολουθεί από τον χώρο της ψυχιατρικής μάλλον θα δυσαρεστήσει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου. 

 Και αυτό γιατί η Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (APA) επιβεβαιώνει και επίσημα αυτό που εδώ και πολύ καιρό συζητούν στους επιστημονικούς κύκλους:

Ναι, το να βγάζεις επίμονα selfies και να τις αναρτάς στο διαδίκτυο μπορεί να είναι μια ένδειξη ψυχικής διαταραχής.

psyxaris-selfie-570-628x600
Η διαταραχή αυτή ονομάζεται «selfitis» και ορίζεται ως η εμμονική επιθυμία του να βγάζεις φωτογραφίες του εαυτού σου για τα social media ως μια προσπάθεια να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να καλύψεις το προσωπικό κενό που νιώθεις.

Η ΑPA τονίζει πως η selfitis περιλαμβάνει τρία στάδια....


αδωνις4
– Το πρώτο στάδιο είναι εκείνο κατά το οποίο βγάζουμε selfie τρεις φορές την ημέρα αλλά δεν την ποστάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

adonis1_6


– Στο δεύτερο στάδιο, το άτομο βγάζει φωτογραφία τον εαυτό του τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα και τις ποστάρει στα social media.

– Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο που ονομάζεται Chronic (Χρόνια) selfitis το άτομο έχει μια ακατάσχετη επιθυμία να βγάζει φωτογραφίες τον εαυτό του και να τις ποστάρει περισσότερο από 6 φορές την ημέρα! Όσο και υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό, είναι αλήθεια ότι σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει!
adonis_27092014161127
YΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;
Σύμφωνα με την Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης η ιδανική θεραπεία μάλλον θα ήταν η Συμπεριφορική Γνωσιακή. Η Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπείααποτελείται από μια σειρά πειραματικών ψυχολογικών μεθόδων με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να μειωθούν ή να εξαλειφθούν αποκλίσεις της συμπεριφοράς (ή ψυχολογικά προβλήματα). 

Η Γνωσιακή ή Γνωστική θεραπεία έχει βρεθεί σε εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες να είναι αποτελεσματική για την θεραπεία πολυάριθμων ψυχικών διαταραχών, όπως της κατάθλιψης, των διαταραχών άγχους, των διατροφικές διαταραχές, και της κατάχρησης ουσιών, ενώ τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται και στις διαταραχές προσωπικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.