# #

2 Δεκ 2014

P. Kazarian : Κι όμως το ελληνικό χρέος είναι μόλις στο 18% του ΑΕΠ !!!


Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα αδικείται από τις μεθόδους απεικόνισης του χρέους της με βάση το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο επαναδιατύπωσε ο Paul Kazarian ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του private equity Japonica Partners.

Συγκεκριμένα εξηγώντας ότι εάν εφαρμόζονταν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα στα δημόσια οικονομικά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν το χρέος της αποτυπωθεί σε όρους καθαρής παρούσας αξίας. 

Συγκεκριμένα επικαλούμενος λογιστικές απεικονίσεις από μεγάλο ανεξάρτητο οίκο που ζήτησε η Japonica Partners, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ ανέρχεται μόνο στο 18% ενώ της Ιρλανδίας στο..
31% και της Πορτογαλίας στο 34%.
 
Υπενθυμίζει η Japonica Partnerts είχε υποβάλει ανοικτή δημόσια προσφορά για ελληνικά κρατικά ομόλογο και εκτιμάται ότι είναι κάτοχος σημαντικής θέσης στα χρεόγραφα που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά. 


Σημειώνεται ότι ο Paul Kazarian ήταν μεταξύ των ομιλητών στο 25ο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.