# #

5 Δεκ 2014

Λεπτοκαρυά.....«θρέψη – Λίπανση και φυτοπροστασία της Ελιάς»




Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/11/14 στην Λεπτοκαρυά  -με πρωτοβουλία της ομάδας Ελαιοπαραγωγών Λεπτοκαρυάς -  ημερίδα με θέμα :
«θρέψη – Λίπανση και φυτοπροστασία της Ελιάς»



Παραβρέθηκαν αρκετοί ελαιοπαραγωγοί και με πολύ ενδιαφέρον άκουσαν τους ομιλητές Γεωπόνους : κ.Κατσιαμήτα Θανάση και κ.Ιγνατιάδη Θανάση καθώς και τον πρόεδρο Ελαιοπαραγωγών Πιερίας κ.Γρεμούρα. (από τον Αϊ Γιάννη ) .

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και οι γεωπόνοι δεσμεύτηκαν ότι θα ξανάρθουν να μας ενημερώσουν και για άλλα θέματα σχετικά με την ελιά π.χ. κλάδεμα και φυτοπροστασία.

Το πιο σημαντικό :
Αποφασίστηκε να έρθει επί τόπου ο κ.Ιγνατιάδης (εδαφολόγος) να πάρει χώμα από τα χωράφια μας, να το μεταφέρει στο πανεπιστήμιο της Λάρισας , να εξεταστεί και θα μας ενημερώσει για το ποια ιχνοστοιχεία υπάρχουν στο έδαφος και από ποια υπάρχει  έλλειψη ώστε να ενισχυθούμε.

Φυσικά θα μας ενημερώνουν κάθε φορά που χρειάζεται ράντισμα (και καλό είναι να ραντίζουμε όλοι μαζί) για καλύτερα αποτελέσματα -και επίσης όταν λειτουργούμε σαν ομάδα θα μπορούμε να αγοράζουμε φθηνότερα τα λιπάσματα ή τα φάρμακα-.

Σημασία έχει όμως ο χρόνος , δηλαδή πότε πρέπει να κάνουμε μια συγκεκριμένη εργασία και επίσης αν λειτουργούμε σαν ομάδα θα έχουμε ακόμη όφελος στο να επιλέξουμε ελαιοτριβείο με καλή τιμή και να διαθέσουμε το λάδι σε καλύτερη τιμή.

Μπορεί όλα αυτά να έχουν κάποιο κόστος αλλά αν σκεφτούμε ότι η παραγωγή της ελιάς θα τριπλασιαστεί , τότε στο τέλος θα είμαστε κερδισμένοι.
Η ομάδα ελαιοπαραγωγών Λεπτοκαρυάς κάνει έκκληση στους νέους να έλθουν την επόμενη φορά και εκείνοι , να ενημερωθούν ώστε σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς (κρίσης) να εξασφαλίσουν  ένα καλό εισόδημα. 


Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Λεπτοκαρυάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.