# #

17 Απρ 2013

Νεκροί και προετοιμασία πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα



Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τουςλίγο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα όπου οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν.
 
Ένας υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σκοτώθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση, η οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ελίας Χάουα.
 
Ένας 45χρονος άνδρας .."σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο" στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, είπε ο κ. Χάουα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα διαδήλωνε υπέρ του κ. Μαδούρο.
 
Ο Μαδούρο αναμένεται να ορκιστεί στις 19 Απριλίουο οποίος σε σχέση με τα περιστατικά δήλωσε πως  «οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φασιστικές ορδές του Καπρίλες»«ο οποίος προσπαθεί να ενορχηστρώσει ένα πραξικόπημα»
 
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑκαι το πραξικόπημα που προετοιμάζουν
 
«Είμαι πεπεισμένος πως πίσω από αυτές τις δηλώσεις οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λα Πας ο Μοράλες, στενός σύμμαχος του Καράκας.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να «δημιουργήσει αστάθεια» στη Βενεζουέλα για να«δικαιολογήσει στη συνέχεια μία επέμβασή της».
 
«Απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του ‘συντρόφου’ Μαδούρο και του επαναστατικού λαού του, εμείς προτιθέμεθα να υπερασπισθούμε τον λαό αυτό», ο οποίος «έχει στοιχηματίσει υπέρ των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αλλαγών», διετράνωσε ο Μοράλες.
 
Επιμέλεια - Κλειώ Ιωάννου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.