# #

15 Απρ 2013

ΓΙΩΡΓΟ, Σ’ ΑΓΑΠΩ..


Γιώργο Τράγκα, τώρα που όλοι στρέφονται εναντίον σου για τη φιλοξενία που παραχώρησες  στη Χρυσή Αυγή, να ξέρεις ότι υπάρχει μια ψυχή που σε καταλαβαίνει – και σε συμπονάει.

Είδα την εκπομπή σου και στέκομαι στο πλευρό σου γιατί πραγματικά θεωρώ ότι το έχεις ανάγκη.

Το πρόβλημά σου για μένα δεν είναι αν έδωσες βήμα σ’ ένα ακόμα επικίνδυνο παραλήρημα κάποιων ταραγμένων νοών, το πρόβλημά σου είναι καθαρά προσωπικό, και καθώς μπορεί και να μεταδοθεί, που λέει ο λόγος, σε 5-10 συμπολίτες μας, απαιτεί προσοχή κι ανθρωπιά για να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ως κοινωνία.

Γιατί η εκπομπή σου ήταν ένα επικίνδυνο παραλήρημα εφ’ όλης, κι όχι μόνο στα σημεία που άρθρωναν (;) λόγο οι πολιτικοί σου καλεσμένοι.

Σ’ ένα σκηνικό με φόντο τρομακτικές καρικατούρες να πηγαινοέρχονται, από Μέρκελ και Παπανδρέου μέχρι Σόιμπλε κι όλο το κακό συναπάντημα, αφού μας κατατρόμαξες με τις τράπεζες και το κούρεμα και μας κούνησες το δάχτυλο να τρέξουμε να σώσουμε την περιουσία μας, ήρθες σε επαφή με τον...
ανταποκριτή σου στη Μόσχα, κι εκεί μάθαμε για βίντεο κλιπ που κυκλοφορεί και δείχνει οπλισμένους να κουνάνε τα καλάσνικοφ και να φωνάζουν «πάμε Κύπρο.» Σ’ αυτό το σημείο, μας θύμισες τις απειλές εναντίον του Αναστασιάδη και του Τριανταφυλλίδη, του οποίου η οικογένεια έφυγε για να γλιτώσει τον κίνδυνο. Ήταν ανάγλυφη η εικόνα από οικογένειες που φεύγουν, πολιτικούς που κοιτάζουν να προστατευτούν από «μαφιόζους, παράνομους, ημι-παράνομους, εταιρείες», για να καταλήξεις, «Θα γίνει της κακομοίρας.»
Στη συνέχεια επικοινώνησες με τον ανταποκριτή σου στο Λονδίνο, όπου και μάθαμε – σε επανάληψη – ότι η Ελλάδα είναι ο επόμενος στόχος, πως το μεγαλύτερο πλυντήριο βρώμικου χρήματος είναι η Γερμανία, κι αφού μας ξανά – προειδοποίησες: «Εσύ που με βλέπεις σπεύσε να σώσεις την περιουσία σου. Δεν έχεις ακίνητη ιδιοκτησία,» μου την έχουν πάρει, φώναζες στ’ αυτιά μου, ήδη οι Γερμανοί, οι οποίοι και επενδύουν στα ενεχυροδανειστήρια για να μαζέψουν το χρυσό μου. Ανέφερες και το παράδειγμα μιας φίλης σου, στιγμές ανθρώπινης τραγωδίας, χρυσά δόντια και τέτοια.
Και μέσα σ’ αυτό το ωραιότατο, ψύχραιμο και δημοκρατικό κλίμα, έφερες, στο όνομα της δημοκρατίας πάντα, στο πλατό τους 4 φιλοξενούμενούς σου.
Λόγω της γιορτινής περίστασης – μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε – ακούστηκαν τα απίστευτα. Ρωτάει ας πούμε ο Τράγκας τον Παππά: (αναφορά στην επίθεση στο Mega) «Γιατί ταραμάδες κι όχι γιαούρτια;… Γιατί να ουρήσετε;»
Όπου απαντάει ο Κασσιδιάρης για τον ταραμά πως ήταν λόγω Σαρακοστής, κι ο Παππάς για το κατούρημα ότι σα  χαρακτήρας θέλει να μην είναι εριστικός, να μη μισεί, αλλά στην αγάπη του για την πατρίδα, «και λίγα έκανα σ’ αυτό το τουρκοκάναλο,» που δείχνει όλη την ώρα τα χυμένα μούτρα του Σόιμπλε, και χυδαίος δεν είναι εκείνος, αλλά αυτοί, «το τσοντοκάναλο και το τουρκοκάναλο».
Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι η Χρυσή Αυγή θα κόψει την αναπαραγωγή των ψυχικά ασθενών αν έρθει στα πράγματα, που ήταν και το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα στην κουβέντα σας αν και το βρήκα αυτοκτονικό ως σκέψη και θέση από τη μεριά των χρυσαυγιτών.
Ειπώθηκαν κι άλλες ανοησίες, αλλά τα δύσκολα τα φυλούσες, Γιώργο μου, για μετά:
Α, ρε, και βγάζεις τον Αραβαντινό και τον Μαντούβαλο (έτσι, από περιέργεια, μπέστε στο διαδίκτυο να δείτε λίγο το ιστορικό τους) κι αρχίζουν και μας πλακώνουν με την τραγωδία των φυλακών, που σέρνεται η φυματίωση κι η ψώρα, και στο Νοσοκομείο από τους 160 κρατούμενους οι 110 έχουν aids, άσε όλων των ειδών τις ηπατίτιδες.
Εκεί, Γιώργο μου, μας εξήγησες πως ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί σ’ αυτή τη θέση και να μολυνθεί και να πάει καλιά του επειδή φυλακίστηκε για κάποιο χρέος στη γερματοκρατούμενη Ελλάδα.  Και για παρακρατικές οργανώσεις ακούσαμε, και πού είναι οι 20 με τα Καλάσνικοφ (απόδραση Τρικάλων) και ποιος Έλληνας θα κοιμηθεί απόψε ήσυχος;
Κανείς, ήταν η απάντηση.
Ρεπορτάζ, από Μέγαρα και Νεμέα. Οι κάτοικοι στους δρόμους, περιπολούν με στειλιάρια και ρόπαλα και κινητά για επικοινωνία, αγριεμένοι, η αστυνομία λείπει, κάτι φυσιογνωμίες που σε τίποτε δε μοιάζουν με τα πρόσωπα που κινητοποιούνται – ας πούμε – στην ιστορία του χρυσού στις Σκουριές, παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους. Τώρα το παρατραβάς, Γιώργο μου.
Και το πας ακόμα παρακάτω. Πάνω που έχεις δηλώσει πως οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους επειδή το κράτος είναι ανύπαρκτο και χέζονται επάνω τους να κοιμηθούν, μας συστήνεις και τους συμβούλους ασφαλείας. Είναι δυο. Στελέχη ιδιωτικών εταιρειών. Ο κ. Δημήτρης Μαλαβέτας, κι ο κ. Χ, Καρατσαμπής. Οι άνθρωποι μας βεβαιώνουν ότι μπορούν να μας θωρακίσουνε, κι ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών περισσότερο κινδυνεύει η Δυτική Αττική παρά τα Βόρεια προάστια, κι ότι επειδή δεν κυκλοφορεί και πολύ χρήμα μέχρι και κοψοχρονιά οργανώνουν περιοχές ολόκληρες. Συμβουλευτικά και μόνο.
Και μετά ξαναβγαίνει η Χρυσή Αυγή, και ξανά – τι; Δε θυμάμαι. Θόλωσε το μυαλό μου. Τόση κακία, φόβο, και καραγκιοζιλίκι, απειλές, μαγκιές, εξυπνακισμούς, παζαρέματα κι αλισβερίσια, έτσι συμπυκνωμένα σε μια δόση, σπάνια έχω φάει στη ζωή μου.
Γι αυτό σου λέω, Γιώργο μου. Είσαι ένα κύτταρο της κοινωνίας μας που πάσχει. Κι επειδή λένε πως το καλύτερο γιατρικό είναι η αγάπη,
Γιώργο, σ’ αγαπώ.


 Βικτώρια Τράπαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.