# #

14 Απρ 2013

Τα γίδια μασάνε το κουτόχορτο τους και το IQ ψόφιου ποντικιού, που διαθέτουν, θα τους οδηγήσει στην εξαφάνιση.


«Θα μας κάνουν Βόρεια Κορέα – Κούβα...»


Η ανοησία των νεοδημοκρατών είναι γνωστή σε όλους. 

Τα γίδια μασάνε το κουτόχορτο τους  και το IQ ψόφιου ποντικιού, που διαθέτουν, θα τους οδηγήσει στην εξαφάνιση.

Μας μιλάνε μ' απαξίωση για τα κράτη εκείνα, που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στους Αμερικανούς. 
Μας λένε, ότι θέλουμε να τους κάνουμε Βόρεια Κορέα, Κούβα κλπ.

Το ύψος της βλακείας τους ζαλίζει. Τα επιχειρήματά τους είναι τόσο ανόητα, όσο και οι εμπνευστές τους. Αλλά ας δούμε τι κατηγορούν.

Ένα κράτος που απεύχονται να γίνουμε είναι η Βόρειος Κορέα. Πέρα από το ότι όλα τα κράτη, ειδικά της Ευρωζώνης, λένε «μην καταντήσουμε σαν την Ελλάδα», πράγμα καθόλου κολακευτικό για μας, η Βόρειος Κορέα έχει... μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.


Κάποιες ομοιότητες και κάποιες διαφορές. 
Μια ομοιότητα είναι στο ποσό που δαπανάται για την άμυνα. 
Οι Βόρειοι, που είναι ο φόβος και ο τρόμος της Αμερικής, δαπανούν για τις ένοπλες δυνάμεις τους ελάχιστα χρήματα λιγότερα από εμάς!

Κι όμως, παρότι συνορεύουν στα Νότια μ' ένα κράτος που έχει διαφορές μ' αυτούς και που δαπανά 50% περισσότερο από την Τουρκία για στρατό κλπ, εξασφαλίζουν μια χαρά την εδαφική τους ακεραιότητα και την ανεξαρτησία τους. Αυτό μάλλον πρέπει να μας προβληματίσει.

Μάλιστα, αυτό το καταφέρνουν, ενώ η Αμερική τους πολεμά συνεχώς επιβάλλοντας κυρώσεις, που φυσικά υπονομεύουν την όλη προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας τους. Σε ανάλογες κυρώσεις, με το υπάρχον σύστημα, εμείς θα είχαμε (πιθανόν) εξαφανιστεί.       

Τα παλαιά σε τεχνολογία υλικά τα αντισταθμίζει η καλή εκπαίδευση, το άριστο ηθικό και η σωστές  τακτικές. Και εμείς διαθέτουμε πεπειραμένο προσωπικό, ιδιαίτερα στο ναυτικό και την αεροπορία. Όμως παρότι έχουμε πρόσβαση στην αγορά των πιο εξελιγμένων συμβατικών όπλων, δεν κατορθώνουμε, παρά να γεμίζουμε τους λογαριασμούς των κηφήνων εις βάρος φυσικά της χώρας μας.  


Τα λίγα πυρηνικά της Βορείου Κορέας αποτρέπουν τον πόλεμο. Γιατί σημασία έχει και το πώς χρησιμοποιείς ένα όπλο, όχι μόνο το όπλο αυτό καθ’ αυτό. Μάλιστα η Βόρειος Κορέα έχει υποδομές, για να αντέξει παρατεταμένο πόλεμο. Εμείς; Τις λίγες που έχουμε, τις ξεπουλάνε ή τις διαλύουνε.  

Ως προς την άμυνα λοιπόν, ΝΑΙ, θα θέλαμε να είμαστε Βόρειος Κορέα, δηλαδή, να αξιοποιούμε πλήρως όλες τις δυνατότητες που έχουμε.  

Ένα άλλο κράτος είναι η Κούβα. 
Μας έχουν πάρει τα αυτιά. 
Και στην Κούβα υπάρχει εμπάργκο. 
Χρόνια τώρα. Οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης από τη CIA συνεχείς. Θα περίμενε κάποιος με όλο αυτό τον πόλεμο, στη μικρή Κούβα, με πληθυσμό ανάλογο της χώρας μας, να είχε ουσιαστικά διαλυθεί το σύστημα υγείας. Τίποτε σχεδόν δεν περνά, ούτε καν φάρμακα.


Κι όμως! 
Αν για κάτι είναι γνωστή η Κούβα, πέρα από ορισμένα προϊόντα της, είναι το καταπληκτικό σύστημα υγείας, που έχει βάλει τα γυαλιά στις διπλανές ΗΠΑ!

Αν και οι Η/Υ είναι ελάχιστοι, η οργάνωση τους είναι υποδειγματική. Κάθε κάτοικος έχει τον γιατρό του, ο οποίος γνωρίζει άριστα και το αντικείμενο του και το ιστορικό του ασθενούς.

Η έμφαση, κι εδώ είναι το μυστικό, δίνεται στην Πρόληψη. Οι εξετάσεις υγείας είναι για όλο τον πληθυσμό, ανεξάρτητα αν έχουν να πληρώσουν ή όχι. Όποτε θέλουν βρίσκουν γιατρό, ο οποίος προλαμβάνει τα σοβαρά προβλήματα. Να κάνω σύγκριση με εδώ; Καλύτερα όχι, μη μας πιάσει μελαγχολία...

Η αναλογία γιατρών – κατοίκων είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως. 
Οι δείκτες υγείας επίσης
Είναι εφάμιλλες οι υπηρεσίες τους μ' αυτές χωρών, που ξοδεύουν πολλαπλάσια, πχ Βρετανία! Όσο για τα φάρμακα είναι αυτάρκεις και όχι μόνο! Παράγουν δικά τους, αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, τα οποία ζηλεύουν οι κάτοικοι του «διπλανού» Μαϊάμι...

Την Υγεία τη θεωρούν, αυτό που πραγματικά είναι, Κοινωνικό Αγαθό το οποίο προσφέρεται απλόχερα σε Όλους...


Άλλο κράτος, που δεν θέλουν να γίνουν, είναι για παράδειγμα η Βενεζουέλα, η οποία, τα κέρδη από τα πετρέλαια τα δίνει για την καταπολέμηση της φτώχειας και του αναλφαβητισμού, με θεαματικά αποτελέσματα. Είδες «οι κακοί», για να μην τα δίνουν στις πολυεθνικές εταιρίες;


Τέλος, κάποια άλλα κράτη, είναι υπό την προστασία των ΗΠΑ. Το Αφγανιστάν, το Ιράκ... κάντε ένα κόπο, να ρωτήσετε τους πρόσφυγες, για τα καλά που τους έφεραν οι Αμερικάνοι. 

Κάτι έξυπνες βόμβες, που σκοτώνουν παιδιά, τους βιασμούς γυναικόπαιδων από τους πρεζοναύτες,  τα χημικά, τα βασανιστήρια κι άλλα τέτοια «δώρα του Δυτικού Πολιτισμού»...

Για τη «δημοκρατία» που φέρνουν, είναι επίσης γνωστοί. Όλοι οι παράφρονες δικτάτορες τύπου Γ. Παπαδόπουλου είναι made in USA. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι άγνωστη λέξη στο
Guantanamo. 

Βλέπετε η ΗΠΑ κάνει εξαγωγή όπλων και δικτατόρων, ενώ η Κούβα εξάγει πούρα και ζάχαρη. Η Βενεζουέλα πάλι πούλα φθηνό πετρέλαιο στους φτωχούς των ΗΠΑ...   
Μάθετε πρώτα κι έπειτα μιλάτε, γαλάζια μηρυκαστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.