# #

14 Φεβ 2013

Η λύση βρίσκεται στον εθελοντισμό(δωρεάν εργασία) και στις ατομικές πρωτοβουλίες(να μαζέψουμε τα αποφάγια)!!!

Μνημονιακά σκουπίδια...





Αυτή η φωτογραφία ήταν η επιλεγμένη από το Βήμα ως η εικόνα της ημέρας πριν μερικές μέρες. Το ξέρω ότι πιστέψατε αμέσως ότι είναι από εδώ από την μνημονιακή Ελλάδα αλλά όχι γιατί όπως μας ενημερώνει η λεζάντα του Βήματος, είναι από την Γερμανία όπου μέλος της οργάνωσης foodsharing ψάχνει τους κάδους έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Μας λέει επίσης ότι παραγωγοί, πωλητές αλλά και καταναλώτες συμμετέχουν εθελοντικά, προσφέροντας το πλεόνασμά τους σε τρόφιμα αντί να τα πετάξουν, στο πλαίσιο αυτού του πρώτυπου οικολογικού πρότζεκτ.

Πρώτη παρατήρηση: προβλήματα στην Ευρώπη λυμένα για δεκαετίες η κρίση και η σήψη του καπιταλισμού τα φέρνει πάλι στην επιφάνεια και κάποιοι σαν το Βήμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση βρίσκεται στον εθελοντισμό(δωρεάν εργασία) και στις ατομικές πρωτοβουλίες(να μαζέψουμε τα αποφάγια) και φυσικά δεν είναι πολιτική η λύση.

Δεύτερη παρατήρηση: Η ωραιοποίηση του ψαξίματος στα σκουπίδια. Το κάνουν και στην Γερμανία και μάλιστα οργανώσεις εθελοντών και είναι και οικολογικό. Δηλαδή μην έχετε ''ταμπού'' ραγιάδες αφού το κάνουν μέχρι και οι Γερμανοί και είναι και ''προχό'',
σκάστε και ψάξτε.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεύτερη προσπάθεια από τα μνημονιακά ΜΜΕ να εμφανιστεί μακιγιαρισμένο το ψάξιμο στα σκουπίδια. Αυτή τη φορά με το επίχρυσμα του οικολογικού αλλά και του εθελοντισμού της ''κοινωνίας των πολιτών'' και όπως πάντα παρούσα και η ιδεολογία της ψωροκώσταινας ''το κάνουν και στη Γερμανία'' χεστήκαμε. Μία φάση σαν τους ατενίστας.

Θέλουν να μας κάνουν όλους να ψάχνουμε στα σκουπίδια ας τους πετάξουμε εμείς πρώτοι εκεί που πραγματικά ανήκουν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.  

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.