# #

12 Δεκ 2012

Πού κλείστηκε το «deal» του Χρύσανθου με Μαρκόπουλο και Ζώη




Η τύχη των πουλημένων, των αποστατών είναι ίδια! 
Σε μεζεδοπωλείο του κέντρου συναντήθηκαν χθες βράδυ στα κρυφά και οργάνωσαν την προδοσία στον Πάνο Κάμμενο 

Σε… πολιτική γιάφκα μετατράπηκε γνωστό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πρωτεύουσας χθες βράδυ για χάρη του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος δείπνησε με τους κ. Κώστα Μαρκόπουλο και Χρήστο Ζώη.

Δεν ξέρουμε αν το μενού ονομάστηκε «Πάνος Καμμένος» ο λογαριασμός όμως ήταν...
ξεκάθαρος. 

Έγραφε: «Επιστροφή στο μαντρί».

Μετά το χθεσινοβραδυνό αντάρτικο που ξεκίνησε ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, αρνούμενος να υλοποιήσει την επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», έπεσαν τα προσωπεία.

Εδώ και πολύ καιρό ο κ. Μαρκόπουλος προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ηγεσία της «Νέας Δημοκρατίας»
Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει τώρα πως ήταν λανθασμένη η επιμονή που είχε επιδείξει παλαιότερα και προκάλεσε τη ρήξη στις σχέσεις του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Αυτή τη… δήλωση μετανοίας φρόντισε το πρώην στέλεχος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» να την εκφράσει στα κατάλληλα πρόσωπα, τα οποία τη μετέφεραν μυστικά στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

«Παρότι ο κ. Πάνος Καμμένος έδειχνε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο που είχε επιλέξει ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, δεν είχε και την ίδια αντιμετώπιση», σχολιάζουν στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιοί συνεργάτες του κ.Μαρκόπουλου στο κόμμα είχαν διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα μια αλλαγή στη στάση του.

Η ομολογία Μαρκόπουλου
Ήταν πιο προσεκτικός στις εκφράσεις και τις αντιδράσεις του, πιο καχύποπτος στις πληροφορίες που λάμβανε, ενώ συνεχώς τον απασχολούσαν οι εξελίξεις στη Ν.Δ. για τις οποίες συζητούσε με τον κ.Χρήστο Ζώη. Για ορισμένους μάλιστα ήταν κοινό μυστικό ότι επιχειρούσε αγωνιωδώς να αποκαταστήσει την επαφή του με τον κ.Λαζαρίδη.

Όχι ότι δεν είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του. Προσέξτε την ερώτηση που του έθεσε στον κ. Μαρκόπουλο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου: «Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες φωνές υποστηρίζουν ότι έχετε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και ότι θα μπορούσατε μαζί με άλλους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να στηρίξετε την κυβέρνηση. Τι απαντάτε».

Είναι τόσο προφανές το ερώτημα ώστε και το πρώην στέλεχος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» δεν μπόρεσε να το μαζέψει.

«Εξακολουθώ να διαφωνώ με το σχέδιο αυτής της κυβέρνησης. Όσο για τον δίαυλο επικοινωνίας, σας ομολογώ ότι μπορεί να με δείτε να συναναστρέφομαι και να συνομιλώ με ανθρώπους που επί χρόνια είχα κομματική συνοδοιπορία, βουλευτές και μη. Ακόμα και για πολιτική ζύμωση. Ο διάλογος και η συνεννόηση είναι καθήκον όλων μας, προσωπική μου επιδίωξη και χρέος μου προς τους πολίτες που κουράστηκαν από τα μικροπολιτικά παιχνίδια!», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος και ο νοών νοείτο.

Στην… πολιτική ζύμωση που επικαλείται ο αποπεμφθείς γραμματέας της Κ.Ο. των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» συμμετείχε (θέλοντας και μη, μας λένε) και ο κ. Χρήστος Ζώης, ο οποίος γνώριζε τα πάντα.

Το ραντεβού με τον Χρύσανθο

Με την πίεση της κριτικής από τα ΜΜΕ και μετά τις πρώτες κινήσεις αποφασιστικότητας εκ μέρους του κ. Πάνου Καμμένου κλείστηκε ομυστικός δείπνος στο κεντρικό μεζεδοπωλείο. Αφού έγιναν τα πρώτα τηλεφωνήματα με τον κ. Λαζαρίδη, μετά έγινε συνεννόηση για τον τόπο συνάντησης. Πρόκειται για ένα από τα μαγαζιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βγαίνουμε Αθήνα» και προσέφερε κάθε Τρίτη σε συμφέρουσα τιμή μενού με μπιφτέκι ή κοτόπουλο φιλέτο για κυρίως, ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο αναψυκτικό και για το τέλος ένα γλυκό.

Ο κ. Θανάσης κράτησε ένα τραπέζι σε σημείο που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν αδιάκριτοι ή περίεργοι κι έτσι στήθηκε το σκηνικό. Κάποιοι στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούσαν ότι με την επανένταξη των κυρίων Μαρκόπουλου και Ζώη στη «Νέα Δημοκρατία» θα καταφέρουν να εκτοπίσουν από τον πολιτικό σκηνικό τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Είναι δεδομένο πλέον ότι ο κ. Καμμένος ενοχλεί κάποιους με όσα καταγγέλλει για τις συνθήκες που υπογράφτηκε το Μνημόνιο 3 και για την πορεία ολέθρου που χάραξε ο συμφοιτητής του κ. Σαμαρά, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Νόμιζαν ότι η μυστική συνάντηση δεν θα γίνει γνωστή, αλλά έγινε. Όπως και τα τηλεφωνήματα που φάνηκε να κάνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του για να μάθει τι θα γράψουν τρεις συγκεκριμένες εφημερίδες σχετικώς με την «προδοσία» ή το «τσουρούφλισμα» στον κ. Καμμένο.

Μπροστά στον κίνδυνο να μην πάρουν «συγχωροχάρτι» όσοι συμμετείχαν στην επιβολή της γερμανικής κηδεμονίας, το “deal” μεταξύ του κ. Λαζαρίδη και των κ.κ. Μαρκόπουλου και Ζώη αποτελεί μια ένδειξη ισχύος του κ. Σαμαρά. «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει απάντηση», σχολιάζουν πάντως στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και υπόσχονται αποκαλύψεις.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

4 σχόλια:

  1. Το 1965 είναι "οδηγός".
    Είναι προφανές ότι οι υποτελείς μνημονιακοί, καταλαβαίνοντας πολύ καλά ότι χάνουν τα όποια κοινωνικά ερείσματα, πέρασαν στην αντεπίθεση, ψάχνοντας για αποστάτες από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο.
    Ελπίζουμε να μην υπάρχει κανένας άλλος αποστάτης, πέραν των ήδη γνωστών, στους ΑΝΕΛ ή σε άλλο κόμμα του αντιμνημονιακού στρατοπέδου.
    Τα αντίτιμα της αποστασίας ποιά είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενο ήταν μετά από την σκληρή αγόρευση του καμμένου να προσπαθήσει το σύστημα σαμαρικοβενιζελοκουβέλη να τον στραπατσάρει,έχουμε δεί τέτοια πολιτικά παιχνίδια στο παρελθόν,βέβαια οι βλακεία των ανθρώπων είναι άπειρη αφου δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοια κόλπα ενισχύουν και μάλιστα δυνατά τον καμμένο,θα το βρουν μπροστά τους όταν γίνουν σύντομα εκλογές.
    Αλλά κι ο καμμένος θα πρέπει να προσέχει την επιλογή συνεργατών.... φατσ.ικά και μόνο εκείνος ο μαρκόπουλος αποπνέει μιζέρια και καχυποψία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σύστημα είναι πολύ βρώμικο, και έχει το πιο δυνατό οπλο , τους δημοσιοκάφρους των καναλιών...Είναι προφανές πάντως ότι ο Καμμένος θα ενισχυθεί στις επόμενες εκλογές και είναι πολύ καλύτερα για το κόμμα του ότι απαλλάσεται από του διαβρωμένους δούρειους ίππους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.