# #

14 Δεκ 2012

Είσαι άθεος; Ποινή θάνατος!


Σε τουλάχιστον επτά χώρες του κόσμου οι άθεοι οδηγούνται στο απόσπασμα




Οι άθεοι υπόκεινται σε διωγμό ή διακρίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ σε τουλάχιστον επτά είναι πιθανό ακόμη και να θανατωθούν εάν γίνουν γνωστές οι πεποιθήσεις τους, σύμφωνα με έκθεση που τιτλοφορείται «Ελευθερία Σκέψης 2012» και που εξέδωσε η Διεθνής Ανθρωπιστική και Ηθική Ένωση (IHEU).

Σύμφωνα με την έκθεση, που εκδόθηκε την Δευτέρα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η έκφραση αθεϊστικών απόψεων ή απόκλισης από την επίσημη θρησκεία μπορεί να επιφέρει την εσχάτη των ποινών στο... Αφγανιστάν, το Ιράν, τις νήσους Μαλδίβες, τη Μαυριτανία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.

Σε κάποιες άλλες χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, το Κουβέιτ και η Ιορδανία, η δημοσιοποίηση αθεϊστικών απόψεων είναι τελείως απαγορευμένη ή αυστηρά περιορισμένη σύμφωνα με τη νομοθεσία κατά της βλασφημίας.

«Υπάρχουν νόμοι που αρνούνται το δικαίωμα των άθεων να υπάρχουν και περιορίζουν την ελευθερία των προσωπικών πεποιθήσεων και της έκφρασής τους», τονίζεται στην έκθεση.

Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι οι άθεοι θεωρούνται παρείσακτοι ακόμη και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ, «παρότι προστατεύεται η ελευθερία του λόγου και της θρησκείας, κυριαρχεί ένα κλίμα στο οποίο οι άθεοι και οι άθρησκοι νιώθουν λιγότερο ή καθόλου Αμερικανοί». Εξάλλου, σε τουλάχιστον επτά αμερικανικές πολιτείες, δεν επιτρέπεται στους άθεους να αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα ενώ σε μία πολιτεία, το Αρκανσο, οι άθεοι δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δίκη.

«Δεν έχει καταστεί ευρέως αντιληπτό ότι τα δικαιώματα των άθεων προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις Χάινερ Μπίλεφελντ.

Τον Μάρτιο του 2012, ο σαουδάραβας δημοσιογράφος και μπλόγκερ Χάμζα Κασγκάρι, συνελήφθη στη Μαλαισία και παραδόθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας επειδή έγραψε στο Twitter ένα μήνυμα προς τον προφήτη Μωάμεθ την ημέρα της γέννησής του, που φέτος ήταν στις 4 Φεβρουαρίου (η ημερομηνία είναι σταθερή στο μουσουλμανικό ημερολόγιο, το οποίο βασίζεται στον σεληνιακό κύκλο, όμως αλλάζει κάθε χρόνο στο γρηγοριανό ημερολόγιο).
«Την ημέρα της γέννησής σου, εγώ δεν υποκλίνομαι μπροστά σου, κάποια πράγματα μου αρέσουν σε σένα, όμως κάποια άλλα τα μισώ», έγραψε ο 23χρονος Κασγκάρι. 
Και τώρα, προφυλακισμένος, περιμένει να δικαστεί κατηγορούμενος για βλασφημία και αθεΐα.

4 σχόλια:

  1. Επειδή και συ,όπως φαίνεται , είσαι άθεος ... είναι δικαίωμα σου,απλά μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι αυτό είναι το σωστό. 'Οπως κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι gay με τις παρελάσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή οπως κανουνε οι χριστιανοι και οι λοιποι των θρησκειων ή οπως τα τραπεζοφιλα κομματα Θα ηθελα να προσθεσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι παρατρεχάμενοι φαγαδες ....που θέλουν να μας παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο...Για να συνεχίσουν το φαγοπότι οι Πάγκαλοι και το γνωστό συνάφι

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.