# #

14 Δεκ 2012

Σου λέει δηλαδή το άτομο: αφού θα σε γα..σω που θα σε γα..σω, τουλάχιστον να νομίζεις ότι το κάνεις για το καλό του Έθνους!!!!

ΔΕΗ: 
Δ(ΕΝ)  Ε(ΧΕΙΣ)  Η(ΘΟΣ)  ΡΕ!...





Ώρα είναι να το πάρεις απόφαση και να ξεμπερδεύουμε. Το στυλ "μπινελίκι" μου ταιριάζει πιο πολύ απ' όλα. Μπορώ να το...υποστηρίξω στην τελική βρε αδερφέ. Σε προετοιμάσω, επειδή ετοιμάζομαι να το ανοίξω και πάλι το γλυκό μου το στοματάκι, αλλά έλα που έχω μονίμως την πεποίθηση πως δεν το κάνω και τόσο καταχρηστικά και άδικα..! 

Αν σου πω τη λέξη "ΔΕΗ", τι σου πρωτοέρχεται εσένα στο μυαλό τώρα;

Να στάξει το στόμα σου μέλι, ή να τους αρχίσεις στις γρήγορες;
 

Εντάξει είναι γραφικό, δε λέω, να μιλάμε συνέχεια για έναν Στουρνάρα και να τον στολίζουμε αλλά, για πες: πόσες φορές έχουμε ανεχθεί τον κάθε εντεταλμένο να μας δίνει υποσχέσεις, που όλοι ξέρουμε πως δεν πρόκειται να κρατήσει;;; 

 Ε, άλλη μια τέτοια "υπόσχεση" έχει περάσει ήδη στην Ιστορία, όταν ο εν λόγω Υπουργός είπε πως χαράτσι -μέσω ΔΕΗ- τέλος! Να φανταστείς, ο προηγούμενος που είχε δώσει παρόμοια "υπόσχεση" παρασημοφορήθηκε με...την αρχηγεία ενός κόμματος... 

Άσε που για κάποιες ώρες αχνοέφεγγε ακόμα και η ψευδαίσθηση ότι ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΩΣ και μέχρι και σαμπάνιες είχαμε ετοιμάσει μερικοί-μερικοί (!) αλλά ξυπνήσαμε νωρίς και...επανήλθαμε!... 

Για το καλό λοιπόν του Έθνους (του ποιου;) και της Πατρίδας (τι ειν' η πατρίδα μας...) τελικώς, οφείλουμε όοοολοι μαζί οι γνωστοί μαλάκες να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χαράτσι και συγκεκριμένα μέσω ΔΕΗ!

Σου λέει δηλαδή το άτομο: αφού θα σε γα..σω που θα σε γα..σω, τουλάχιστον να νομίζεις ότι το κάνεις για το καλό του Έθνους, έτσι, για να σε...τσούξει λιγότερο!

Είναι σίγουρο ότι και να μας το κόβανε το γαμωχαράτσι από τη ΔΕΗ, θα βρίσκανε -και βρίσκουν- χίλιους άλλους τρόπους για να μας τα πάρουνε, αλλά δεν σταματάει ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εδώ όμως! Γιατί, όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, του κόβουνε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να έχουν βυθιστεί -στην Ελλάδα του Ευρώ-χιλιάδες σπίτια στο σκοτάδι κι η κυβέρνηση με την ανοχή -και την...ευλογία της- συναινεί κι ας πάνε να κόψουνε τα λαρύγγια τους "τα νοικοκυριά" και ποιος χέστηκε! 

Ρε να δεις, ένας Φωτόπουλος, τι της είναι της ΔΕΗ και που βρίσκεται αυτές τις μέρες;... Πολύ ησυχία έχει πέσει από μεριάς του κι εγώ έχω αρχίσει και κάνω περίεργους συνειρμούς... 

Τώρα, τι παιγνίδι παίχτηκε ανάμεσα σε ΔΕΗ και Κυβέρνηση, εγώ δεν θα το μάθω, αλλά ύστερα απ' όλη αυτή τη γελοιότητα -περί χαρατσίου μέσω ΔΕΗ- η ΔΕΗ -κατόπιν ωρίμου σκέψεως!- ανακοίνωσε πως θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΥΞΗΣΗ των τιμολογίων της, μέχρι και 48,7%!!! Το "ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ", το λέει για να μεγαλώσει την πρόταση... Μην το δέσεις και κόμπο! 

Αυτό το ",7", πως το υπολόγισαν αλήθεια;! Θέλω να πω δηλαδή, ζητάς αύξηση ρε φίλε; Πες εκεί πέρα έναωραιότατο 50%  να σε καταλάβω και να το...φχαριστηθώ κι εγώ "ο θύμας"! Αλλά το "48,7%" είναι σαν κάτι ρούχα που βλέπεις  να αναγράφουν στην ταμπέλα "99,9 ευρώ", γιατί το "100 ευρώ" θα σου κάτσει στο λαιμό κι ας λείπει μόνο...ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ μέχρι το κατοστάρι! Δούλεμα λέμε! 

Στο πρακτικό μέρος των επικείμενων αυξήσεων τώρα: η ΔΕΗ στην ουσία απαιτεί να καταργηθεί η οικονομική κλίμακα που ισχύει ως τώρα, από 0 μέχρι και τις 800 κιλοβατώρες και από τον Ιούλιο και μετά, να τροποποιηθεί  η χρέωση από 0 μέχρι 2000 κιλοβατώρες! 

Πράγμα που σημαίνει πως θα πληγεί -για άλλη μια φορά- η πλειοψηφία των μέσων νοικοκυριών, οι οποίοι-όσοι έχουν ακόμα ρεύμακάνουν αιματηρές προσπάθειες για να μην ξεπεράσουν τις 800 κιλοβατώρεςκι αυτό έρχεται η ΔΕΗ να το καταργήσει! (σαν το αφορολόγητο που θα ισχύει από μηδενικά κιόλας εισοδήματα!)

Αλλά μην σκάτε βρε κουτά! Μην σκάτε! Γιατί η ΔΕΗ φροντίζει για το...αισθητικό κομμάτι της εμφάνισης του λογαριασμού σας, σε μια και μόνο σελίδα!!!!  YES! YES! YES! ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΟ -ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ- ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ!

Δηλαδή, θα σας έρθει πρώτα ένας...ντουβρουτζάς, θα σας κάνουμε ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ φύλλο και φτερό, αλλά θα βλέπετε το...θρίλερ σ' ένα μόνο φύλλο και θα το παίρνετε απόφαση μια κι έξω! 

              ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ"; ΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;;; ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!












Υ.Γ Το νέο καπρίτσιο της ΔΕΗ θα εξετασθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
κι άμα είναι...υπέρ του Πολίτη,
εμένα να με χέσεις....



"ο πιο πιστός φίλος του σκύλου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.