# #

9 Νοε 2012

«ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ … ΔΟΣΙΝ !!!»

Μετά από πολλές δεκαετίας, αλλάζει επιτέλους το «δόγμα» της ελληνικής πολιτικής- εσωτερικής κι εξωτερικής- και αποκτούμε ένα σκοπό κι ένα νόημα στην ύπαρξη μας, ως έθνος και ως κράτος. 
Απ το «ανήκομεν εις την Δύσιν» περάσαμε στο: «ανήκομεν εις την…δόσιν»!!!
Ο μεγαλεπίβολος αυτός στόχος δεν είναι άλλος από τη «δόση». 
Του Νοεμβρίου βέβαια, γιατί απ τον άλλο μήνα θα τεθεί και νέος μεγαλεπίβολος στόχος, η δόση του Μαρτίου και πάει λέγοντας. Τέτοιο «εθισμό» δεν έχουν ούτε οι ναρκομανείς. 
Άλλωστε κι αυτοί θύματα των «εμπόρων» είναι, όπως και η χώρα μας. Ο «εθισμός» απλώνεται τόσο, που σκέφτονται και τη...
λειτουργία ειδικών κέντρων απεξάρτησης.

Αναμένοντας εναγωνίως τη νέα «δόση» κι ελπίζοντας να μην είναι ούτε «νοθευμένη», ούτε βέβαια «υπερβολική», είμαστε γεμάτοι χαρά, γιατί βρισκόμαστε στην Ευρώπη και στο κέντρο των εξελίξεων. 
Αλλά και οι φίλοι-εταίροι-δανειστές-τοκογλύφοι, μας αντιμετωπίζουν εξίσου θετικά, και φροντίζουν να μην είναι η δόση ούτε «νοθευμένη», ούτε «υπερβολική» μήπως ψοφήσει ο ασθενής και τότε θα χάσουν τον καλύτερο «πελάτη» τους.
Πρόσφατα, άκουσα και είδα συγκινημένος στην τιβί, τον γραμματέα του σωτηρίου κόμματος της ΝΔ, να μας νουθετεί, γιατί, λέει, μας δανείζει και πληρώνει τη σύνταξη της μαμάς μου ο… Εσθονός φορολογούμενος (!!!), που παίρνει λιγότερη σύνταξη απ τη ..μαμά μου και θα πρέπει να σοβαρευτώ επιτέλους εγώ ο Έλληνας και να μην διαμαρτύρομαι συνεχώς. 
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει ο άνθρωπος, μετά  από τόσα χρόνια!!! Κι εγώ, ο αφελής και άξεστος συνάμα, που νόμιζα πως τη σύνταξη της η μαμά μου την παίρνει απ τις εισφορές και τις κρατήσεις που πλήρωνε ο …μπαμπάς μου 35 χρόνια. 
Δημοσίως ομολογώ την ανεπάρκεια μου κι επίσης δημοσίως ευχαριστώ τον βουλευτή, που μου αποκάλυψε-επιτέλους- την αλήθεια-να ξέρω δηλαδή που να έχω την «υποχρέωση»- και βεβαίως, επιπροσθέτως, ευχαριστώ από καρδιάς τον …Εσθονό απ το Ταλίν για την ευγενική προσφορά του στη… μαμά μου, που αν και δεν την γνωρίζει προσωπικά, της πληρώνει τη σύνταξη της.
Επ ευκαιρία, λοιπόν, της «δόσης» υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί από του χρόνου εθνική επέτειος του «ΝΑΙ», που θ αντικαταστήσει το «ΟΧΙ» του φασίστα Μεταξά. Θα εορτάζεται στη θέση του το «ΝΑΙ» του δημοκράτη Σαμαρά και των λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων και θα παρελαύνουν σε σχηματισμούς οι εναπομείναντες δημόσιοι υπάλληλοι ενώ προηγουμένως θα κατατίθεται στεφάνι στο μνημείο του «Αγνώστου» Συνταξιούχου, τιμώντας τους αναρίθμητους πεσόντες των Μνημονίων 1,2,3.
Επίσης στις τριήμερες εκδηλώσεις θα τιμώνται τα τρία κόμματα της εθνοσωτηρίου συγκυβέρνησης και θ απονέμονται τιμητικές πλακέτες στους πρωταγωνιστές, που σημάδεψαν το περήφανο «ΝΑΙ».
Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ειδική εκδήλωση στην πόλη μας προσεχώς θ απονεμηθεί τιμητικό μετάλλιο, φέρον πάνω του τον ένδοξο ήλιο του ενδόξου παλαιόθεν ΠΑΣΟΚ, στον τελευταίο εν ζωή ΠΑΣΟΚο, ο οποίος διακόψας τη φαρμακευτική αγωγή του, θα τιμηθεί ως σπάνιο και «συλλεκτικό» κομμάτι της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας μας.
Σε αντίστοιχη εκδήλωση θα βραβευθεί εκ μέρους της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος με τα διεθνή βραβεία «ΑΙΣΩΠΟΥ», «ΠΙΝΟΚΙΟ» και «Χ.Κ. ΑΝΤΕΡΣΕΝ» μαζί.  Και τα τρία βραβεία θα απονεμηθούν στον πρόεδρο, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, (σκληρή διαπραγμάτευση, διάλογος με τα θεία, ιερά και όσια),  θα τα παραλάβει ο εξοχότατος Α. Γεωργιάδης.
Τέλος ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ θα παραλάβει σε τρίτη επιβλητική τελετή-ανοιχτή για το κοινό- τα διεθνή βραβεία «ΛΕΝΙΝ», «ΣΤΑΛΙΝ», «ΚΑΣΤΡΟ» και «ΤΣΕ», για την αριστερή συνέπεια, το αριστερό ήθος και βέβαια την αριστερή κοινωνική ευαισθησία που σπανίζει στις μέρες μας. Ξεχωριστά θα βραβευθεί το ίδιο κόμμα, εκ μέρους του συλλόγου παντρεμένων για την διάσωση του επιδόματος γάμου, το οποίο παραλίγο να απωλεσθεί και να χαθεί ένα «κεκτημένο», που αποτελούσε άλλωστε και το βασικό κίνητρο γάμου για χιλιάδες Έλληνες.
Με ασυγκράτητο ενθουσιασμό, στα όρια του παροξυσμού ίσως, η κοινωνία μας αναμένει εναγωνίως τη «δόση» της, ευγνωμονεί και προσεύχεται συνεχώς και αδιαλείπτως για μακροημέρευση της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως και απερίφραστα δηλώνω, ως μέλος αυτής της κοινωνίας, ότι αναγνωρίζω τις «θυσίες» των πολιτικών μας, που αγόγγυστα διαπραγματεύτηκαν και επανέκτησαν την αξιοπιστία μας, ως χώρα και τονίζω πως θα συμμετάσχω ενεργά σ όλες τις  επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της «δόσης».
Υγ.  θερμές ευχαριστίες προς αξιότιμους Αντώνιο, Ευάγγελο, Φώτιο και ξεχωριστά στον…Εσθονό φορολογούμενο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.