# #

8 Νοε 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΑ “ΠΡΟΝΟΜΙΑ” ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

O Γ. Στουρνάρας την ύστατη στιγμή και με πλήρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, έφερε βραδυάτικα, υπό μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης, τροπολογίαστο πολυνομοσχέδιο-τέρας του τρίτου μνημονίου, με την οποία οι υπάλληλοιτης Βουλής μεταφέροντο στο Υπ. Οικονομικών.
Η τροπολογία αυή και για λόγους ουσίας αλλά και για τον τρόπο εισαγωγής της προκάλεσε σάλο ανάμεσα στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι για πρώτη φορά προχώρησαν άμεσα σε στάση εργασίας που νέκρωσε όλες τις υπηρεσίες της Βουλής ακόμα και το τμήμα στενογραφίας της, το οποίο κρατά τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Έντονη υπήρξε και η αντίδραση απέναντι στην τροπολογία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρώτα απ’όλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβερνητική τροπολογία προέβλεπε την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως προέβλεπε ήδη το πολυνομοσχέδιο τέρας για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ(!) και της Προεδρίας της Δημοκρατίας(!).
Η μεταβολή αυτή δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής, όπως ψευδώς προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια, στο ενιαίο μισθολόγιο, αφού η υπαγωγή τους σε αυτό έχει γίνει στην πραγματικότητα με τον. 4024/11, ο οποίος ενσωματώθηκε στον Κανονισμό της Βουλής.
Η ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο Υπ. Οικονομικών ενώ, λοιπόν, δε θα έχει άμεση, τουλάχιστον, οικονομική επίπτωση στους υπαλλήλους, θα τους μετατρέψει σίγουρα σε...
 κυβερνητικούς υπαλλήλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τη λειτουργία της Βουλής.
Αυτή η εξέλιξη πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Βουλής, την οποία κατοχυρώνει το Σύνταγμα στο άρθρο 65 και το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
” Η Βουλή ορίζει τον τρόπο της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της με κανονισμό που ψηφίζεται από την Ολομέλεια κατά το άρθρο 76 που δημοσιεύεται με παραγγελία του Προέδρου της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως….
Ο κανονισμός καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Βουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν τον Κανονισμό της…”
Ο κύριος στόχος, λοιπόν, της τροπολογίας δεν ήταν τόσο οικονομικός, τα λεγόμενα “προνόμια” των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά πρωτίστως πολιτικός.
Ο κύριος στόχος είναι να καταστούν πλήρως κυβερνητικοί-κομματικοί υπάλληλοι όσοι εργάζονται στη Βουλή, χάνοντας κάθε ίχνος αυτοτέλειας που τους έχει απομείνει, μιας και το Προεδρείο της Βουλής ήταν υποχρεωμένο να κρατά, έστω για τα μάτια του κόσμου, στοιχειώδη προσχήματα αμεροληψίας.
Η μεθόδευση είναι τελικώς να ολοκληρωθεί κάτι που συστηματικά προωθεί τοπολιτικό κατεστημένο: να μετατρέψει τη Βουλή σε κυβερνητικό παράρτημα και κυβερνητική Γενική Γραμματεία ή στην καλύτερη περίπτωση υφυπουργείο!
Η Βουλή  πρέπει να καταστεί μια απλή κυβερνητική βιομηχανία γρήγορης καιακώλυτης διεκπεραίωσης νόμων “εκτάκτου ανάγκης”!
Τέλος, επιδίωξη της κυβέρνησης με την (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής για το προσωπικό της Βουλής ήταν να επιχειρειθεί μια εκστρατεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία του πολυνομοσχεδίου, το οποίο πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και πρώτα απ’όλα τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και φτωχούς αγρότες, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση επιπίπτει επί των “συνήθων υπόπτων προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής” και κάποιοι στην Αριστεράεμποδίζουν το θεάρεστο εξισωτικό της έργο!
Η βρώμικη εκστρατεία στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, η οποία στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, στήθηκε από την Τετάρτη (7/11) το βράδυ εναντίον των “προνομιούχων” υπαλλήλων της Βουλής και της Αριστεράς που τους στηρίζει, αποκαλύπτει του λόγου το αληθές!
Υπάρχουν, όμως, και νοήμονες πολίτες και είναι πολλοί, που ακόμα η λογική τους βρίσκεται πάνω από την αγριότητα που καλλιεργεί η κρίση και τακατεστημένα που τη διαχειρίζονται και την παροξύνουν!

1 σχόλιο:

  1. και μαζι με τους υπαλληλους της βολης σωθησαν και οι υπαλληλοι της Προεδριας και ....της ευπ!

    μ ενα σμπαρο, τρια...τρυγωνακια!
    αφεριμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.