# #

21 Φεβ 2012

Παραμύθι η μείωση του χρέους. Αγνωστο το επιτόκιο και η διάρκεια των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν.





Eίναι τραγικό να ακούς αυτούς που κατέβασαν τα σώβρακα στους τραπεζίτες να μιλάνε για νίκη, για μείωση του χρέους κλπ.

Ενα απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ σήμερα γράφει, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρω, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 121% του ΑΕΠ έως το 2020.

Από την πλευρά τους οι ιδιώτες πιστωτές αποδέχθηκαν απομείωση του χρέους κατά 53, 5% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων τους (έναντι 50% που ήταν η αρχική συμφωνία) γεγονός που αφαιρεί 100 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους από τις πλάτες των επόμενων γενεών ή ποσοστό περίπου 75%.

Δεν μας λέει όμως...


1. Οτι η Εθνική τράπεζα που έχει άμεσες σχέσεις στοργής με τη περιβόητη τράπεζα Goldman και άλλες ιδιωτικές τράπεζες της Ευρωζώνης σαν μέλος της ΕΚΤ, που δεν θα συμμετάσχει στην απομείωση του χρέους, αφού η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει...

2. Ποιά είναι τα επιτόκια και οι διάρκεια των νέων ομολόγων που θα αντικαταστήσουν τα παλια. Διότι αν πάρουν ας πουμε 3% επιτόκιο για 30 χρόνια, τότε 4x30=120% και διαιρεμένο με το 2 αφου το κεφάλαιο έγινε το μισό . Στα 30 χρόνια θα έχουν 60% κέρδος, κάτι που θα υπερκαλύπτει τη χασούρα τους. Φυσικά αποκρύπτεται απο το συγκεκριμένο καθεστωτικο ΜΜΕ και γνωστό φερέφωνο των τραπεζιτών και της Τριμερούς ότι δεν θα υπάρχει έτσι στην πραγματικότητα μείωση του χρέους.

3. Δεν αναφέρει ότι η τεράστια διαφορά ανταγωνιστικότητας που εχει η Ελλάδα απο τη Γερμανία δεν θα της επιτρέψει ποτέ και αν δεν γίνει η Ευρωπαική ενοποίηση σε σύντομο χρόνο να επιβιώσει στην Ευρωζώνη αφου η χώρα δεν παραγει, τα ΑΕΙ της είναι γεμάτα με ανίκανους και εξειδικευμένοι τεχνίτες δεν υπάρχουν. Μην ονειρεύεστε...

4. Δεν αναφέρει ότι η 90η θέση της Ελλάδας στην ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τη Γερμανία απο την οποία αγοράζετε τα πάντα και η μη προστασία των ελληνικών ολίγων προιόντων θα φέρει αναγκαστικά μισθούς Βουλγαρίας και πιό κάτω.

5. Δεν αναφέρει ότι οι εξοπλισμοί και το παραμύθι της εχθρού Τουρκίας ωφέλησε μόνο τους εμπόρους όπλων και τις μίζες. 2,4 δις χρωστάνε τα ναυπηγεία, εχουμε μια ακόμη περίπτωση Χριστοφοράκου και στον ιδιοκτήτη τους επιτρέπεται να βγάινει εκτός Ελλάδας.

Κορόιδα. H Ελλάδα καινοτομεί με μαργαρίτες και ζαρζαβατικά των τραπεζιτών. Τιμη και δόξα στους δημοσιογράφους – διαφημιστές των προιόντων τους.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.