# #

13 Δεκ 2011

Η miss Piggy είναι κομμούνι;



thumbΤο αμερικανικό δίκτυο Fox Business Network δεν έχει καμιά αμφιβολία και κατακεραυνώνει τη Θεά Piggy και τον cool Kermit ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας James Bobin διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και απαντά ότι η Miss Piggy δεν είναι κομμούνι παρά μόνον γουρούνι, με συγχωρείτε γουρουνίτσα…
Μα τι έχει συμβεί τέλος πάντων… 
 Η νέα ταινία των θρυλικών Muppets προκάλεσε αλλεργία στους «κοκκινολαίμηδες» που βλέπουν πίσω από το σενάριο σχέδιο των κομμουνιστών με στόχο να χειραγωγήσουν τη νεολαία και μάλιστα τα πιτσιρίκια  και να τους εμφυσήσουν αντικαπιταλιστικές ιδέες…
Στην ταινία ο Kermit και η παρέα του βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν ιδιοκτήτη πετρελαϊκής εταιρείας, τον αδίστακτο Tex Ritchman, ο οποίος έχει αποφασίσει να αγοράσει το θέατρο των Muppets και να το καταστρέψει αφού στο υπέδαφος βρίσκονται κοιτάσματα πετρελαίου.
Το άκρως συντηρητικό δίκτυο εξερράγη λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο...
ιδιοκτήτης μιας πετρελαϊκής εταιρείας να παρουσιάζεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή show της Αμερικής ως ο απόλυτος κακός και μάλιστα το όνομά του να παραπέμπει στο Τέξας (Tex) και το επώνυμό του να σημαίνει Πλούσιος (Ritchman).
Τα σχόλια που έγιναν στο τηλεοπτικό δίκτυο και συγκεκριμένα στην οικονομική εκπομπή «Follow the Money» (Ακολούθησε το Χρήμα) ακροβατούν μεταξύ κωμωδίας και τραγωδίας.
Ιδού μερικά…
-«δεν λένε τι σημαίνει το πετρέλαιο για τους περισσότερους ανθρώπους: καύσιμο για φως στα νοσοκομεία, θέρμανση στα σπίτι, καύσιμα για τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τους αρρώστους. Δεν θέλουν να διηγηθούν αυτή την ιστορία»
-«Είναι εκπληκτικό πού μπορεί να φτάσει η  προπαγάνδα της αριστεράς για να χειραγωγήσει τα παιδιά σας, για να τα πείσει, μεταφέροντας τους μηνύματα κατά της βιομηχανίας»
-«αυτά διδάσκουν στα παιδιά μας. Εάν αναρωτιέστε γιατί το κίνημα «Κατάληψη της Wall Street» έχει αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, είναι γιατί όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά έχουν κατηχηθεί με αυτές τις ιδέες».
Το τραγικό είναι ότι ο σκηνοθέτης James Bobin στις συνεντεύξεις που έδωσε για την προώθηση της ταινίας ρωτήθηκε και για το εάν η Miss Piggy και ο Kermit είναι κομμουνιστές. Ο σκηνοθέτης ενώ γέλασε δεν έκοψε την συζήτηση αλλά άρχισε να απαντά και να λέει ότι δεν πρόκειται για κομμουνιστές, ότι το όνομα Tex Ritchman επιλέχθηκε τυχαία από τους σεναριογράφους και ότι είναι επίσης τυχαίο ότι ο «κακός» της υπόθεσης είναι ιδιοκτήτης πετρελαϊκής εταιρείας. Δεν ξέρω, σαν να φοβήθηκε λιγάκι… Βλέπετε στις ΗΠΑ ένα τσακ αρκεί για σέρνουν τα παιδιά τους από τα μαλλιά έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες οι συντηρητικοί, οι οπαδοί του Tea Party και οι διάφορες εκδοχές τους.
Υ.Γ
Για βίντεο προτίμησα αντί το τρέιλερ της ταινίας το κλασσικό «Ποτέ την Κυριακή» με εξαιρετική ερμηνεία από τη Miss Piggy

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.