# #

17 Δεκ 2011

Αμορτισέρ του κατεστημένου ο Καρατζαφέρης




Από την ημέρα που μπήκε στην ζωή μας «και τις τσέπες μας» ο «μπαμπούλας» του ΔΝΤ, έχουμε γίνει μάρτυρες της πλέον «ανίερης» πολιτικής συμμαχίας, που έχουμε βιώσει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους…

 Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ «χέρι χέρι», με το «ακροδεξιό» τηλεκόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία, που σαν στόχο έχει την χειραγώγηση και καθυπόταξη του ελληνικού λαού, στη μέγγενη του ΔΝΤ…

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για την επιβίωση ή όχι του πολιτικού κατεστημένου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέλαβε για πολλοστή φορά την ειδική αποστολή…


 Αφού στήριξε με κάθε τρόπο το Μνημόνιο του Παπανδρέου, ακολούθως έβαλε πλάτη και στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Τώρα αναλαμβάνει να στηρίξει με κάθε τρόπο την συγκεκριμένη συγκυβέρνηση, ώστε να επιμηκυνθεί όσο το δυνατόν η θητεία της.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε χτες ότι είναι απαραίτητο ένα μικρότερο και «ευλύγιστο κυβερνητικό σχήμα», ενώ ζήτησε περισσότερο χρόνο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 Απέφυγε να μιλήσει για ανασχηματισμό και χρησιμοποίησε τη λέξη «ανασύσταση», θυμίζοντας σε πολιτική σοφιστεία τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι εμφανές πως απώτερος σκοπός του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι να πάνε οι εκλογές όσο το δυνατόν πιο πίσω, ώστε να καταφέρει το κατεστημένο να βρει τον βηματισμό του. Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ιστορικά χαμηλά ποσοστα και ο ΛΑΟΣ, χάνει ολοένα δυνάμεις.

 Η τακτική Καρατζαφέρη αποσκοπεί στο να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου να ανακάμψουν.

Τα κατεστημένα ΜΜΕ των νταβατζήδων παράλληλα δίνουν λυσσαλέο αγώνα για να στηρίξουν με νύχια και με δόντια την συγκυβέρνηση ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-Καρατζαφέρη, προς χειραγώγηση του λαού και αποφυγή των εκλογών.

Βέβαια η συγκεκριμένη τακτική Καρατζαφέρη έχει και παράπλευρες απώλειες, αφού μεταξύ των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, κυρίως στην περιφέρεια, υπάρχει αναβρασμός, λόγω της… ακραία συστημικής τακτικής που ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αποδέκτες της δυσφορίας της βάσης είναι οι βουλευτές, οι οποίοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο του κόμματος για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, προειδοποιώντας τον για τον κίνδυνο… μαζικών αποχωρήσεων.

Οι ψηφοφόροι ζητούν από τον κ. Καρατζαφέρη να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ιδίως να σταματήσει να λειτουργεί ως «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ σε σημείο να στηρίζει και τα πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Η ιδεολογική μετάλλαξη του ΛΑΟΣ είχε αντίκτυπο και στις θέσεις του απέναντι στα εθνικά θέματα. Για παράδειγμα όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέφτηκε το Ισραήλ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε σχεδόν δικαιωμένος καθότι ο αρχηγός του δήθεν αντισιωνιστικού ΛΑΟΣ ήταν αυτός που εδώ και πολύ καιρό ζητούσε μανιωδώς συμμαχία με το Ισραήλ.

«Ήταν μια δική μου πρόταση που είχα κάνει από τον Φεβρουάριο» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Του ανέλυσα γιατί πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση. Εγώ, που μάλλον είμαι “κόκκινο πανί” για τους Εβραίους. Τα νέα δεδομένα της γεωπολιτικής στη Μεσόγειο εξυπηρετούν ένα πλησίασμα του Ισραήλ. Το ζύγισε και τώρα το υλοποιεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.