# #

28 Οκτ 2011

Τι λενε οι Σκοπιανοι Γιωργακη ???

Σκοπιανός ΥΠΟΙΚ: «Το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους επισημοποιεί την ελληνική χρεωκοπία»!

ImageΕπικριτικός κατ’ ουσίαν για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Στάβρεσκι, εκτιμώντας ότι η απόφαση των ηγετών των χωρών της ΕΕ για την επιδιόρθωση του χρέους της Ελλάδας δεν πρόκειται να επιλύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, όμως, όπως είπε, είναι θετική προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της κατάστασης.






«Η απόφαση για την επιδιόρθωση του χρέους της Ελλάδας κατά 50%, πρακτικά σημαίνει ότι επισημοποιείται η .....
χρεωκοπία της χώρας αυτής και η αδυναμία της να αποπληρώσει τα χρέη της.

Όμως είναι θετικό ότι ελήφθη μία απόφαση παρά να σημειωνόταν μία χρεωκοπία χωρίς συμφωνία. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως αυτή θα είναι η τελική λύση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις άλλες χρεωμένες χώρες.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τί θα συμβεί εάν υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία, δηλαδή σε μεγαλύτερες χώρες όπου οι επενδυτές δεν θα αποδεχτούν επιδιόρθωση του χρέους ή όπου υπάρχει έλλειψη πόρων για τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση», συμπλήρωσε ο κ. Στάβρεσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συμφωνία που επετεύχθη δίνει στην Ελλάδα μόνο προσωρινά βοήθεια και υποστήριξη έτσι ώστε να αποφευχθεί πλήρης χρεωκοπία»
.
Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ εκτίμησε ακόμη πως η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, καθώς το ύψος του δημόσιου χρέους της θα παραμείνει υψηλό.


defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.